Sarajevo taksi traži da se aerodrom dodatno udalji od grada

Slikovni rezultat za satro.info sarajevo taxi
Udruženje taksista “Sarajevo taksi” uputili su apel Vlasti u Kantonu Sarajevo da što prije, a najkasnije u roku od 30 dana, izvrše izmještanje sarajevskog aerodroma dalje od samog glavnog grada Bosne i Hercegovine. Razlog koji stoji iza ovog apela je, kako navode iz Udruženja, ekonomska neisplativost štanda na ovom aerodromu.
“Mi godinama već pokušavamo da natjeramo našu Vladu da nas shvate ozbiljno i već godinama naši taksisti sa štanda na aerodromu jedva sklapaju kraj s krajem jer ne mogu da naplate dovoljno vožnji budući da je letova koji dolaze na naš aerodrom jako malo. Pokušali smo sve i da podižemo cijene i da se svađamo s ljudima i da mijenjamo KM-ove u eure, ali jednostavno nije išlo. Ovim putem apelujemo da predstavnici naše Vlasti već jednom riješe problem nedovoljnog naplaćivanja vožnji turistima i lokalcima koji se voze avionima i da aerodrom izmjeste još dalje van grada. Pored ovog želimo i da se ukine bilo kakav vid autobuskog prevoza kako bi ljudi bili sigurni da samo na nas mogu naletjeti. Čim se aerodrom izmjesti naše relacije će biti duže, a samim tim će i dragi taksisti sa ovog štanda imati bolju priliku za zaradu. Nemojte nas tjerati da ponavljamo veliki štrajk iz 2012. Godine” -izjavio je za naš portal Hamo Babovina, predstavnik Udruženja Sarajevo taksi.
Ukoliko se zahtjevima za udaljavanje aerodroma od Sarajeva ne udovolji, taksisti Sarajevo taksija naglašavaju da će biti primorani da stupe u generalni štrajk koji će ukljičivati blokadu glavnih ulica.
Preuzeto sa: https://satro.info