Sarajevski otvoreni centar: Digitalno predstavljanje Rozog izvještaja 2020

Osvajanje slobode u vremenu nesigurnosti: Digitalno predstavljanje Rozog izvještaja 2020 o stanju ljudskih prava LGBTI osoba u BiH
Sarajevski otvoreni centar povodom 17. maja, Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije I transfobije organizuje digitalno predstavljanje Rozog izvještaja 2020, godišnjeg izvještaja o stanju ljudskih prava LGBTI osoba u BiH.
Staying Invisible to Keep the Peace: the LGBT Community in East ...
Pridružite nam se u ponedjeljak, 18. maja, sa početkom u 15 sati kako biste saznali_e koji je to napredak Bosna i Hercegovina ostvarila u polju zaštite i unapređenja ljudskih prava lezbejki, gej, biseksualnih, transrodnih i interspolnih (LGBTI) osoba tokom 2019. godine. Zajedno ćemo razgovarati o budućim izazovima koji se postavljaju pred institucije u Bosni i Hercegovini, cijelo bosanskohercegovačko društvo i na čemu će biti fokus zahtjeva koji dolaze od LGBTI osoba i organizacija u narednom periodu.
Osvrnut ćemo se i na efekte koje pandemija COVID-19 ima na LGBTI zajednicu, kao jednu od najmarginaliziranijih grupa u današnjem bh. društvu.
Prezentaciju će otvoriti Johanna Strömquist, ambasadorica Kraljevine Švedske u BiH, Eric Nelson, ambasador SAD u BiH, Reinout Vos, ambasador Kraljevine Nizozemske u BiH (tbc), a učešće će uzeti autori_ce Rozog izvještaja iz Sarajevskog otvorenog centra: Emina Bošnjak, izvršna direktorica, Vladana Vasić, rukovoditeljica zagovaranja, Darko Pandurević, koordinator programa, Jozo Blažević, koordinator programa, Delila Hasanbegović, koordinatorica programa i Nejra Agić, koordinatorica za komunikacije.
U ulozi moderatorice bit će Aida Malkić, rukovoditeljica programa Sarajevskog otvorenog centra.
Prevod na B/H/S i engleski jezik bit će obezbijeđen.
Da biste se registrovali_e, pošaljite mail na nejra@soc.ba, kako bismo vam poslali link za prezentaciju.
Agendu prezentacije možete pogledati ovdje: https://soc.ba/site/wp-content/uploads/2020/05/Predstavljanje_RoziIzvjestaj2020.pdf

Posljednji postovi