Sebija Izetbegović naredila svim uposlenicima KCUS-a koji se zovu Dino da promijene ime #SJAŠITE

Zbog sve češćih i intenzivnijih verbalnih napada i kritika upućenih od strane Elmedina Dine Konakovića prema SDA i svim njenim funkcionerima, Sebija Izetbegović izdala depešu za sve uposlenike KCUS-a.
Dovodite doktore iz Slovenije, Beograda, i hvalite se! A ne date ...
“Taj nekada meni drag i simpatičan dečko, koji je bio na pravom putu dok nije napustio SDA, sada svim silama pokušava da uništi ono što ga je napravilo, odgojilo i kreiralo kao političara. On ne bira sredstva i načine, nema neki viši cilj sem da uništi SDA i sve njene političke figure. Njegovi napadi na KCUS su prevršili svaku mjeru, a mi ćemo se zbog toga pobrinuti da se njegovo ime više nikada ne spomene u prostorijama ovog kliničkog centra”, ljutito je danas izjavila Sebija.
Pored same zabrane spomena unutar centra, za osoblje, ali i za pacijente će važiti manje više slična pravila u narednom periodu.
“Svi uposlenici KCUS-a, bez obzira koje pozicije obnašali, a koji se zovu Dino, morat će promijeniti svoje ime najkasnije do 1. septembra. Dakle ne zanima me koje će ime sebi dati, ne mora čak biti ni muslimansko, ali Dino više ne smije biti. Također važi isto i za ime Elvedin. Što se tiče pacijenata, oni koji budu hospotalizovani pod tim imenom, plaćat će skuplje naše usluge za 75% od predviđene cijene. Oni nisu krivi i biće kolateralna šteta, ali mi moramo dokazati i jasno pokazati naš stav u ovoj borbi kojoj se ne nazire kraj”, dodala je Sebija.
Osobe za koje se ustanovi da su kojim slučajem simpatizeri Naroda i Pravde, da ne kažemo članovi, biće trajno oduzeta radna licenca i automatski će dobiti otkaz bez odrađivanja otkaznog roka.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.