Senka Suljić: Nesvakidašnja dizajnerska priča

U vremenu borbe za ravnopravnost polova, tema ženskog poduzetništva sve više dobija na značaju. U BiH, žene poduzetnice nemaju toliko mogućnosti kao na globalnoj sceni, a ono što je važno za njih jeste podrška okruženja u kojem žive i rade.
Ovaj put imamo čast predstaviti vam Senku Suljić, koja danas živi svoj san kroz vlastiti dizajn i kreacije u Tuzli.


Senka je osnivačica i vlasnica krojačkog salona “Kreativni kutak” koji uljepšava specijalne prilike mladih i uspješnih žena. Svoju maštu iz djevojačkih dana pretvorila je u predivnu poslovnu priču koja za nju predstavlja životnu putanju i smisao.
Još kao petogodišnjoj djevojčici pojavila se njena želja za stvaranjem novih unikatnih modela. Tokom odrastanja svoje vrijeme provodila je učeći se šivenju i krojenju, a često je i dizajnirala neke nove komade odjeće za sebe i svoje prijateljice. Danas njene kreacije krase veliki broj vjenčanja, maturalnih zabava, kao i plesnih i gimnastičarskih takmičenja.


 


Nesvakidašnji dizajn s potpisom Senke Suljić dio je nastupa plesnih studija u Tuzli, Gračanici, Srebreniku i Živinicama. Njene kreacije nošene su i  na modnim revijama “Lotosice – style”, Udruženja osoba sa invaliditetom Lotosice.
Svoje znanje o modi i šivenju nesebično prenosi na buduće generacije kroz kurseve šivenja, te tako ostavlja trajni pečat svog rada u naslijeđe onima koji žele na poseban način da izraze svoju kreativnost.


Za zanosne. Za Kreativne. Za Drugačije.
(zenski.ba)