„Škola digitalnih vještina“ probudila je mladim Banjalučanima interesovanje za digitalne poslove

Besplatna edukacija „Škola digitalnih vještina“, koju je realizovala ekipa iz Centra za digitalni razvoj, mladima iz Banjaluke otvorila je vrata digitalnog svijeta i novih poslovnih prilika, a najboljima mogućnost da se besplatno usavršavaju na kursu Moja Digitalna Akademija.

Jedanaest mladih je uspješno završilo tromjesečnu obuku koja je obuhvatala pet modula edukacije, a najveći uspjeh, osim naučenog, jeste to što je većina polaznika izrazila želja da se dalje usavšava u digitalu.

Tokom oktobra, novembra i decembra smo se družili u Domu omladine i savladavali osnove funkcionisanja interneta, osnove web dizajna – WordPress, osnove grafičkog dizajna, osnove digitalnog marketinga i osnove poslovne komunikacije, prodaje i pisanja CV-a.

„Bilo je veliko zadovoljstvo raditi i učiti sa mlađim generacijama o digitalnim poslovima i vještinama. Drago mi je što je većina polaznika pokazala veliko interesovanje za digital tokom edukacije i vjerujem da će se neki od njih sigurno pronaći u ovoj oblasti djelovanja u skorijoj budućnosti. U prilog tome ide i činjenica da ćemo dva najbolja polaznika nagraditi besplatnom edukacijom na MDA kursu digitalnog marketinga”, rekao je Aleksej Đurđević, jedan od predavača, koji je učesnicima edukacije približio digitalni marketing i grafički dizajn.

„Buđenje interesa za digitalni svijet“, „Dopali su mi se predavači i način rada“, „Prijateljska atmosfera, „Timski rad“ „Dopalo mi se koliko informacija predavači mogu da prenesu za realativno kratko vrijeme“ – samo su neki od komentara anonimnog upitnika koji su polaznici radili nakon edukacije.

„Pohvala za predavače. Tako mladi ljudi, a već prepuni znanja, potrebnih iskustava, energije i žara za radom i napretkom. Njihov pristup me zadivio i najprijatnije iznenadio – da svakome od nas mladih, otkriju tajne svog posla, da nam pored neophodnog gradiva, nesebnično i bez zadrške podijele i izazove sa kojima su se susretali a sve kako bi nama pomogli da što jednostavnije riješimo moguće nedoumice i zapolovimo ‘digitalnim vodama'“, rekla je Milica Hrnić, jedna od polaznica „Škole digitalnih vještina“, dok je njen kolega sa edukacije Nikola Milošević istakao:

„Moja topla preporuka svima je da, ukoliko ponovo bude organizovana ova škola, sa njom otvore vrata za sve dalje edukacije i poslove. Meni kao početniku je mnogo značila da me zainteresuje za ovaj vid obrazovanja i poslovnog angažmana.“

“Školu digitalnih vještina” realizovao je Centar za digitalni razvoj, uz podršku Grada Banjaluka, Instituta za razvoj mladih KULT I Doma omladine Banjaluka.

 

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.

Posljednji postovi