SNAGA JE U NAMA – Petnaesti PitchWise festival ženske umjetnosti i aktivizma u Bosni i Hercegovini 2020.

Fotografija PitchWise.
Od 10. do 13. septembra 2020. godine u Sarajevu!
S velikim zadovoljstvom vas pozivamo na svima prepoznatljiv PitchWise (PW) festival ženske umjetnosti i aktivizma u BiH koji okuplja umjetnice i aktivistkinje različitih generacija diljem države i svijeta.
Fondacija CURE obilježava petnaestu godinu Festivala ženske umjetnosti i aktivizma PitchWise koji počinje u četvrtak, 10.09.2020. godine u 18:00 sati, a završava se 13.09.2020. godine u poslijepodnevnim satima. Cjelokupni program se održava u Sarajevu.
S obzirom da je 2020. godina započela turbulentno za planetu i njeno stanovništvo, svi/e smo bili/e primorani/e da promijenimo našu svakodnevnicu i izazovi sa kojima smo se suočili/e naveli su nas da socijalne kontakte ostvarujemo virtualno. Zahvaljujući tehnologiji, osobe koje ne mogu doći na PitchWise mogu ipak prisustvovati festivalu. Potrudićemo se da većina programa bude pokrivena live streaming-om i da se čuje glas i poruka mnogih naših heroina bez obzira na fizičku udaljenost.
Stoga, s punim pravom biramo da nam ovogodišnja  centralna tema PitchWise festivala bude:
SNAGA JE U NAMA!
U čast svemu onome što radimo i što smo uradile, bez obzira na kulturu, društveno okruženje, socijalni status, rasu, etnicitet, državu, (ne)religiju, godine, bez obzira na političko okruženje, mi pokrećemo važna društveno politička pitanja i trudimo se promijeniti surovu stvarnost svih nas i za sve nas. Bez obzira koliko nas ignorišu, diskriminišu, segregiraju, priguše, potisnu, proglase opasnom, ludom, histeričnom, neumjesnom, preglasnom, bahatom i nazovu drugim diskriminarajućim imenima, mi opstajemo kako bi svaka od nas bila slobodna.
Radujemo se što ćemo ove godine imati priliku ugostiti Vas na PitchWise festivalu, stoga molimo da popunite detaljno elektronsku prijavnicu i pošaljete najkasnije do petka, 04.09.2020.
Važna obavijest: Drage prijateljice/i u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom potrudile smo se da organizujemo PitchWise. Ne znamo kakve će promjene nastupiti u našim svekodnevnicama i zato je neizmjerno važno da kreiramo naš prostor u kojem ćemo razgovarati o iskustvima, o položaju i ulozi žena u ovom momentu i u budućnosti. Da bi osigurale siguran prostor molimo vas da se pridržavamo uputa Kriznog stožera Federalnog ministarstva i zdravstva i svih epidemioloških mjera koje su donešene. Fondacija CURE će izvršavati refundaciju putnih troškova prema regulacijama novog zakona koji zahtijeva refundaciju troškova putem Ugovora o djelu. U prijavnici se nalazi formular koji je potrebno popuniti kako bismo mogle napraviti Ugovor o djelu.
Nastojat ćemo obezbijediti prevoz i smještaj za prijavljene učesnike/ce, a prijavnice ćemo razmatrati kako budu pristizale. Zbog ograničenih sredstava prvenstvo imaju one osobe koje su u mogućnosti da pokriju bar dio predviđenih troškova (npr. imaju obezbijeđen prevoz ili smještaj).
U nastavku prilažemo elektronsku prijavnicu.
Dobrodošle/i na XV PitchWise festival!
Tim Fondacije CURE
(fondacijacure.org)