Snaga lokalnog – Trening: Finansijski menadžment


21.6.-23.6.2021. g., Aparthotel Vučko, Jahorina
Institut za razvoj mladih KULT, kroz aktivnost Snaga lokalnog, uz podršku USAID u Bosni i Hercegovini provodi poseban program podrške jačanja organizacijskih kapaciteta nevladinih organizacija u Bosni i Hercegovini. Snaga lokalnog je USAID-ova globalna inicijativa kroz koju se radi na jačanju lokalnih akcija koje okupljaju građane s ciljem rješavanja konkretnih problema i poboljšanja njihovih zajednica, gradova, i na kraju država. Ovom prilikom, zadovoljstvo nam je pozvati vas na trening Finansijski menadžment, koji je od velike važnosti za jačanje organizacijskih kapaciteta. Iako se djelovanje nevladinih organizacija zasniva na plemenitim i društveno korisnim idejama i ciljevima, njihov rad nije imun na probleme koji su svakodnevica savremenog života i poslovnih izazova u smislu izgradnje i provođenja adekvatnog sistema finansijskog upravljanja, putem kojeg se treba obezbijediti kontinuiran i održiv rad organizacije usklađen sa zakonima i propisima države, zahtjevima donatora (lokalnih i međunarodnih) i potrebama i ciljevima definisanim statutom i internima aktima organizacije.
Trening Finansijski menadžment se realizuje u okviru Finansijskog poslovanja nevladinih organizacija, a tokom treninga obrađivati će se sljedeće oblasti:
1. Sistem internih kontrola
2. Finansijsko računovodstvo i izvještavanje
3. Revizija u nevladinim organizacijama – kako se pripremiti?
4. Nevladina organizacija kao poslodavac
Prijave su moguće putem linka OVDJE.
TEHNIČKE INFORMACIJE:
Trening će se održati na Jahorini, Aparthotel Vučko, Olimpijska 1 u periodu od 21. do 23. juna 2021. godine. Organizator snosi troškove radnih materijala, ishrane tokom trajanja treninga, putnih troškova i smještaja za učesnike. Detaljnije tehničke informacije i program rada odabrani učesnici će dobiti najkasnije sedam dana pred početak treninga.
Trening je namijenjen osobama na rukovodećim pozicijama u organizacijama civilnog društva ili uposlenicima u odjelu finansija.
Potvrda o učešću na treningu:
Potvrdu o učešću na treningu dobiti će učesnici koji budu prisutni minimalno 90% vremena tokom trajanja treninga.
DODATNE INFORMACIJE
Za sva dodatna pitanja u vezi treninga možete se javiti putem e-mail adrese selma.sljivo@kultbih.org ili putem telefona 033 778 766.
(snagalokalnog)