Sparkasse Bank nastavlja podršku mladim inovatorima

Sparkasse Bank podržala je izradu aplikacije Motus, mlade inovatorice iz Mostara, a koja je namijenjena pomoći osobama u fazi oporavka od moždanog udara.
Podrška mladima i društveno odgovornim projektima dio je korporativne strategije Sparkasse Bank, a izrada aplikacije Motus je jedan upravo takav projekat koji će uskoro biti dostupan i od pomoći zajednici, odnosno svim osobama koje su se našle u ovoj situaciji.
Emina-Kapetanovic - Hercegovački Univerzalni Medij
Aplikacija Motus, namijenjena je pacijentima koji su preživjeli različite tipove moždanog udara, njihovim porodicama i osobama koje brinu o pacijentima, a koja u sebi sadrži različite savjete za faze oporavka tih osoba. Direktorica Regije / Filijale Sparkasse Bank Mostar, Sanela Demirović, uručila je vrijednu donaciju Emini Kapetanović koja je osmislila aplikaciju Motus.
“Mi u Sparkasse Bank vjerujemo u mlade, u njihovo znanje, ideje i mogućnosti da mogu iznijeti dobre projekte i time doprinijeti pozitivnim promjenama u našoj zajednici. Ovaj projekat je najbolji pokazatelj toga i sretni smo što ga možemo podržati”, izjavila je Direktorica Regije/ Filijale Mostar Sanela Demirović.
“Moj otac je imao moždani udar prije deset mjeseci, te sam morala istraživati o tom stanju da bih se brinula o njemu . Kao IT student vjerovala sam da mogu ponuditi rješenje svim osobama koji su se našli u istoj situaciji kao i ja. Naziv aplikacije Motus potiče od latinske riječi za pokret, napredak. Jako sam sretna zato što je Sparkasse Bank prepoznala ovu aplikaciju kao projekat vrijedan ulaganja i vjerujem kako će pomoći mnogima zato što nudi svu potrebnu podršku, od fizijatrijskih, govornih i memorijskih vježbi, odgovora na česta pitanja, podsjetnika za termine i terapije koje pacijent koristi, pa sve do praćenja ukupnog napretka zdravstvenog stanja”, izjavila je Kapetanović.
(klix.ba)