Specijalna emisija: “I tvoj glas znači”

Bliže se još jedni lokalni izbori u Bosni i Hercegovini, a sve su učestaliji i “retorički obračuni” na političkoj sceni bazirani na nacionalizmu i netrpeljivosti. Kakve to poruke domaća politika šalje mladim ljudima u ovoj zemlji?

Hulusić, Ebner i Blagovčanin: Izađite na izbore, srušimo režim!

Da li društvena klima kreira letargiju ili može biti “okidač” za konačni obračun mladih sa retrogradnim politikama? Jesu li izbori dobar demokratski alat za popravljanje naizgled beznadežnog stanja?

O mogućim promjenama; o važnosti svakog glasačkog listića koji u kutiju ubaci mladi čovjek željan boljeg društva; o pozitivnim primjerima aktivističkog duha; o otporu nacionalizmu uoči predstojećih izbora u Bosni i Hercegovini – gledajte emisiju “I tvoj glas znači” koju je N1 televizija realizirala zajedno sa Friedrich Ebert Stiftung organizacijom.

Gosti i gošće u studiju su bili – filmska redateljica Nejra Latić Hulusić, glazbenik i frontmen grupe “Regina” Davor Ebner i omladinski aktivista Slobodan Blagovčanin. Emisiju prate analize, reportaže i ankete iz nekoliko bosanskohercegovačkih gradova, kao i zabavno-muzički sadržaji. Urednik i voditelj specijala “I tvoj glas znači” je Nikola Vučić.


(n1info.com)