Sportske igre mladih u 45 bh. gradova

Velika Kladuša, Ljubuški, Jablanica i Konjic bili su domaćini Plazma Sportskih igara mladih u proteklom periodu. U 2021. godini, najljepša sportska priča u BiH, održat će takmičenja u 45 bh. gradova, a pravo učešća ove godine imaju dječaci i djevojčice 2006. godište i mlađi.

Specijalni partner Igara ove godine je Olimpijski komitet BiH s kojim mališani na terenima kroz BH Telecom Sportske igre mladih turneju radosti, uče o načelima olimpizma te zdravom načinu života. Igre uz finansijsku podršku USAID-a, nastavljaju realizirati projekat “Fer igra za fer djetinjstvo” u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH, s ciljem učenja o toleranciji, poštivanju različitosti i fair playu.
Putovanje Plazma Sportskih igara mladih je nastavljeno u Velikoj Kladuši gdje su mališani učestvovali u nogometnom turniru za mlađu i stariju kategoriju.
Takmičenja u Krajini su održana zahvaljujući podršci Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona. U Ljubuškom su u prethodnom periodu, po prvi put, održana takmičenja Igara u pojedinačnim sportovima, a ovaj put djevojčice i dječaci iz ovog grada su imali zadatak pokazati šta znači biti timski igrač i koliko je važan fair play na terenu. Nakon Ljubuškog, šareni karavan Igara preselio se u Jablanicu, gdje su se dječaci i djevojčice takmičili u nogometu.
Naredni gradovi domaćini Plazma Sportskih igara mladih su Trebinje, Mostar i Široki Brijeg gdje će biti održana takmičenja u odbojci u okviru Vitalia Cupa za hercegovačku regiju.
(face.ba)