Srebrena Malina se priprema za tender nabavke vakcina protiv koronavirus #SJAŠITE

Vakcina protiv koronavirusa je u najavi i mogla bi se uskoro naći na tržištu. Pored Kine i SAD-a, Turska također se bacila u istraživanje pronalaska lijeka. Kako bi osigurali zalihe na vrijeme, Srebrena Malina se bacila na posao, da građanima BiH omogući potencijalni lijek za ovaj opasni virus.
NAKON SASLUŠANJA U SIPA-i: Uhapšen Fadil Novalić! – Sarajevograd ...
“Ponovo se vraćamo u igru, nakon što nas je javnost stavila na stub srama i optužili za gluposti koje nemaju veze sa životom. Ja ću sve pogrdne komentare ostaviti po strani i neka to ide njima na obraz. Moja dužnost je da pomognem svojoj zemlji i narodu ponovo, u ovom teškom i turbulentnom vremenu. Srebrena Malina je doživjela težak finansijski kolaps nakon optužbi za kriminalne radnje, ali smo ipak uspjeli osigurati neka sitna sredstva za kupovinu vakcine”, kaže vlasnik kompanije Fikret Hodžić.
Kao i tokom nabavke respiratora, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine će i ovoga puta biti glavni izvor prihoda za kupovinu vakcine.
“Prošli put smo dobili tu neku malu donaciju u iznosu od 10.5 miliona KM, međutim ovog puta nam treba više sredstava. Preliminarna procjena je da bi kupovina vakcina koštala oko 25 miliona KM. Ova cifra bi zadovoljila količinu vakcina da se pokrije čitavo područje Bosne i Hercegovine, kako građani ne bi imali briga da li ima dovoljno ili ne. Ponovo ćemo angažovati našu dragu Anu Bavrku da izvrši stručnu procjenu vakcina, kako bi ih mogli plasirati na tržište”, dodao je Hodžić.
Kao znak pomirenja s građanima zemlje, Srebrena Malina je odlučila uz svaku vakcinu pokloniti po malu teglicu džema nakon vakcinisanja.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.