Novi ekonomski podsticaj Vlade FBiH: Građani koji su dobili otkaz dobit će po križaljku #SJAŠITE

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je odvojila sredstva za pomoć, osobama koje su ostale bez posla tokom pandemije koronavirusa. Namijenjeni budžet će građanima koji su ostali bez posla, kompenzirati ono najbitnije i to kako da popune slobodno vrijeme.
BiH: Federalni premijer Fadil Novalić u stabilnom stanju
“Mi smo iz budžeta izdvojili oko 15.000.000 KM, kako bi mogli finansirati kupovinu križaljki za građane koji su ostali bez posla. U ovim teškim vremenima kada je svaka marka bitna, ipak smo pronašli rješenje za one najugroženije. Znamo da nije mnogo, ali ćemo im barem pomoći da ubiju vrijeme i da skrenu negativne misli zbog novonastale situacije”, rekao je premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić.
Novalić dodaje da sredstva koja su izdvojena za pomoć nisu dovoljna, ali da su početak obnove naše ekonomije.
“15.000.000 križaljki nije mnogo, ali to je što možemo pružiti u ovom trenutku. Zato molim građane koji dobiju križaljku da je ne popunjavaju sami, već da je podijele sa svojim komšijama i prijateljima koji su također ostali bez posla. Neka oni popune pola a drugi dio da daju nekome drugom. Mi smo narod koji je merhametli i navikli smo da dijelimo u najtežim vremenima, vjerujem da ćemo i sad”, dodao je Novalić.
Iz Vlade Federacije BiH također poručuju da će finansirati i za podjelu Uno karata, čim se dobije novi kredit od MMF-a, kako bi imali odakle da finasiraju ovu vrstu podsticaja.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.

Posljednji postovi