SSST Zimska akademija 2023!

Univerzitet Sarajevska škola za nauku i tehnologiju (Sarajevo School of Science and Technology – SSST) i ove godine učenicima svih srednjih škola u Bosni i Hercegovini pruža jedinstvenu priliku da dožive iskustvo studiranja na SSST-u kroz SSST Winter Academy koja će se održati u periodu od 16. do 20. januara 2023. u kampusu Univerziteta SSST.

SSST Zimska akademija svim zainteresovanim kandidatima nudi petodnevni program aktivnosti koje uključuju interaktivne i kreativne kurseve iz kompjuterskih nauka, informacionih sistema, ekonomije, političkih nauka i međunarodnih odnosa, medicine, stomatologije, farmacije i gameing programa. Svi polaznici SSST Zimske akademije imaju jedinstvenu priliku uvjeriti se u izvanredne uvjete i mogućnosti studija po svjetskim standardima na SSST-u. Kroz raznovrsne i intenzivne aktivnosti moći će iskazati svoje znanje i vještine, steći nove, uspostaviti kontakte s profesorima i studentima, razmijeniti iskustva i  steći svoje prvo lično SSST iskustvo. Zimska akademija je prvenstveno osmišljena za učenike četvrtih razreda srednjih škola koji razmišljaju o predstojećem studiju, ali polaznici mogu biti i učenici nižih razreda srednje škole, kao i svi ostali zainteresirani za studij i SSST.

Uz priliku da se istaknu kao ambiciozni, kreativni i izvanredni pojedinci kojima je mjesto među najboljima, polaznici SSST Winter Academyja dobijaju i certifikate o završenim obukama i time priliku da uđu u krug najboljih kandidata i stipendista SSST-a.

Za prijavu na SSST Winter Academy 2023 popunite formular Application Form for WA2023 uz obavezno navođenje željenog programa, te isti blagovremeno pošaljite na emina.vejsilovic@ssst.edu.ba uz priložen dokaz o uplati. Cijena participacije je 50 KM i odnosi se na sve programske aktivnosti.

Rok za slanje prijava je petak 13. januar 2023. godine.

Posljednjeg dana Zimske akademije ( petak, 20. januar ) zainteresirani kandidati će imati priliku da polažu prijemni ispit. Da bi se prijavili za polaganje prijemnog ispita, potrebno je da se jave na email adresu emina.vejsilovic@ssst.edu.ba kako bi dobili dodatne instrukcije za ispunjavanje aplikacionog formulara i prijave ispita.

Za sve novosti i informacije pratite oficijelni SSST Facebook i Instagram page.

Za dodatne informacije kontaktirajte SSST na 033 975 002 ili  proffice@ssst.edu.ba.

Pridružite nam se na SSST Winter Academy i  doživite SSST!

Preuzeto sa Hoću.ba

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“