Stipendije Kompanije Mtel za studente prvog ciklusa studija u BiH u ak. 2022/23. godini

Kompanija Mtel već trinaestu godinu zaredom dodjeljuje stipendije za najbolje studente iz Bosne i Hercegovine, a ove godine će stipendirati petnaest studenata elektrotehničkih fakulteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, te Fakulteta elektrotehnike u Tuzli i Prirodno-matematičkog fakulteta u Banjaluci.

Konkurs o dodjeli stipendija ove godine je objavljen 1. decembra 2022. godine, a pravo na dodjelu stipendija imaju redovni studenti Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci koji su upisali II godinu studija na studijskom programu Elektronika i telekomunikacije, studenti Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci koji su upisali III, IV godinu studija ili apsolventski staž na prvom ciklusu studija studijskog programa Elektronika i telekomunikacije – smjer telekomunikacije, studenti Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci koji su upisali III, IV godinu studija ili apsolventski staž na prvom ciklusu studija studijskih programa Računarstvo i informatika i Elektronika i telekomunikacije – smjer elektronika, studenti Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu koji su upisali III, IV godinu studija ili apsolventski staž na prvom ciklusu studija studijskih programa Računarstvo i informatika i Automatika i elektronika, studenti Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli koji su upisali III, IV godinu studija ili apsolventski staž na prvom ciklusu studija studijskih programa Računarstvo i informatika i Telekomunikacije i informacione tehnologije i studenti Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci koji su upisali III, IV godinu studija ili apsolventski staž na prvom ciklusu studija studijskog programa Matematika i informatika – Opšti smjer i Informatički smjer, uz uslove da nisu stariji od 26 godina i da nisu i da neće biti korisnici studentske stipendije koja ih obavezuje na zaposlenje po završetku stipendiranja.

Izabrani studenti će, poput svojih kolega iz prethodnih generacija, dobijati mjesečnu novčanu naknadu u iznosu od 300 KM, dok studenti koji su izabrali smjer telekomunikacija na ETF-u Banja Luka sada imaju pravo na veći iznos – 400 KM mjesečne stipendije.

Iz Kompanije Mtel ističu da kao i do sada, svi stipendisti imaju pravo na 30 dana obavljanja stručne prakse u kompaniji, s plaćenim smještajem, te mogućnost zaposlenja u kompaniji nakon sticanja akademskog zvanja.

Prijave se mogu dostaviti lično na protokol kompanije ili preporučenom poštom na adresu: “Mtel“, a.d. Banja Luka, ul. Vuka Karadžića broj 2, 78 000 Banja Luka, n/r predsjednika Komisije za izbor i rangiranje studenata za dodjelu stipendija, i sa naznakom NE OTVARATI.

Konkurs ostaje otvoren do 31. decembra 2022. godine, a za više detalja možete pogledati Konkurs m:tel-a za dodjelu stipendija istaknutim studentima prvog ciklusa studija u BiH za ak. 2022/23. godinu.

stipendije.ba

 

Ova objava je nastala  u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.

Posljednji postovi