Studenti Pravnog fakulteta SUM-a pobjednici takmičenja Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH

Članovi Debatnog kluba Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Marijana Artuković, Ivana Rašić i Mate Herceg sudjelovali su u debatnom takmičenju kojeg je organiziralo Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH, u okviru projekta ‘’Izgradnja efikasnog pravosuđa u službi građana’’, financiranog od strane Europske unije.
fastly:176207024_2585472071753140_8788386423601296425_n_1619171500_21
Implementacija debata je osmišljena kao pilot projekt u kojeg su uključena četiri pravna fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Banjoj Luci i Sveučilišta u Mostaru.
U drugoj polovici marta organizirane su dvije polufinalne debate te u aprilu finalna debata između pobjednika prethodne dvije debate. Debatni tim svakog fakulteta je bio predstavljen sa tri studenta koji su na argumentiran način trebali braniti svoju “za” ili “protiv” stranu. Koristio se Karl Popper format debate.
Debatni klub Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru sudjelovao je i pobijedio u polufinalnoj i finalnoj debati.

Finalna debata održana je 20. aprila 2021. godine na temu “Idu li sudska nezavisnost i sudska odgovornost zajedno?” U ovoj finalnoj debati Debatnom klubu Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru dodijeljena je negacijska pozicija, dok je afirmacijsku poziciju zastupao Debatni klub “Alkibijad” Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.
– Čestitamo svim sudionicima ovog, hvale vrijednog natjecanja, a posebice Debatnom klubu Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru kojeg su, još jednom naglašavamo, uspješno predstavaljali Marijana Artuković, Ivana Rašić i Mate Herceg, poručili su organizatori.
(studomat.ba)