Studentica Lejla Halilović pokrenula mali biznis sa proizvodnjom prirodne kozmetike

Svijetlu tačku tamnog vilajeta u kojem živimo svojim primjerom pokazala je mlada studentica Medicinskog fakulteta u Tuzli Lejla Halilović (21) koja je pokrenula svoj vlastiti mali biznis.

Njene proizvode u vidu prirodnih kozmetičkih preparata sa medicinskim djelovanjem za kratko vrijeme prepoznali su građani naše zemlje ali i šire. Naime, svojim stečenim znanjem iz medicine i farmacije napravila je liniju proizvoda koji pomažu kod raznih kožnih oboljenja te tako pomogla mnogima koji bi poručili proizvode Ocean cosmeticsa.
U njenoj liniji proizvoda mogu se pronaći preparati protiv težih kožnih oboljenja. Iza svih tih činjenica stoji ona ali i mnogi zadovoljni kupci njenih proizvoda. “Budući da sam i sama sam imala određenih problema sa kožom zbog stresa prvo sam krenula da pravim kozmetiku za svoju ličnu upotrebu. Budući da imam podlogu kada su u pitanju preparati ovog tipa, jer sam završila Farmaceutski smjer Medicinske škole, onda sam dalje istraživala i uvidjela da se ta znanja mogu koristiti i u svrhu malo šire proizvodnje” ističe u razgovoru za Tuzlanski.ba Lejla Halilović.
Kako kaže Lejla rezultati krema prirodno koncipiranih koje pravi veoma brzo daju prve rezultate, neke čak nakon 24 ili 48 sati jer su sastojci visokokvalitetna ulja. “Osim standardnog dnevnog kozmetičkog seta koji podrazumijeva anti-age, dnevnu kremu, eliksire, sapune, postoji i mogućnost izrade personalizovanog kozmetičnog seta shodnog kliničkoj slici korisnika” kaže Lejla i pojašnjava da određene kreme pravi i na zahtjev klijenata nakon što joj oni opišu svoj problem koji imaju sa kožom tijela.
Smatra da je ovo izuzetno dobar korak te da će proizvodi Ocean cosmeticsa unaprijediti stil života mnogih i rušiti sve predrasude do sada. Kao vrlo mlada i uspješna studentica šalje poruku svim mladim ljudima koji imaju bilo kakve ideje da ih pokušaju realizovati kako bi otvorili put novim generacijama i zaustavili odlazak mladih iz BiH.
“Potrebno je ovdje puno znanja i istraživanja, nije dovoljno samo naći na internetu neku recepturu pa probati sam napraviti. Za sada sam zadovoljna potražnjom jer nije zaista ovo je bio krajnji cilj sve se spontano dogodilo. Tu smo da sarađujemo jedni s drugima i da pružamo ruku svima onima na putu do uspjeha koji je vrlo trnovit ali se trud uvijek isplati” – poručila je studentica Medicinskog fakulteta u Tuzli Lejla Halilović koja je svojim primjerom pokazala da svako ukoliko ima neku dobru i orginalnu ideju za neki svoj mali biznis može uspjeti i napredovati jer prema njenim riječima itekako nam nedostaje mladih ljudi sa dobrim idejama koje će zaživjeti.
 
(tuzlanski.ba)