Studentski dom dobio teren za košarku


Kako bi poboljšali studentski standard i omogućili studentima da se bave i sportskim aktivnostima, uprava Studentskog doma u Foči napravila je teren za košarku koji je danas predat studentima na korištenje.
Na zahtjev predstavnika studenata u Studentskom parlamentu Studentskog doma Foča uprava ovog doma pored objekta u kojem su smješteni studenti fočanskih fakulteta vlastitim sredstvima napravila je teren za košarku, a planiraju izgradnju i ostalih sadržaja za bavljenje sportskim aktivnostima .
Zamjenik predsjednika Studentskog parlamenta Studentskog doma u Foči, Nemanja Ilić kaže da studentski standard u Foči raste, te smatra da će studenima sada biti lakše da se kroz fizičke aktivnosti relaksiraju.
Direktor Studentskog doma, Srđan Drašković je zadovoljan saradnjom sa studentima i njihovim predstavnicima i ističe da Studentski dom u Foči posluje pozitivno, što im, kako kaže, daje mogućnost da podržavaju sve prijedloge koji su usmjereni na poboljšanje studentskog standarda.
On je za sledeću godinu najavio i ugradnju reflektora kako bi studenti i ostali posjetioci novoizgrađenog košarkaškog terena mogli da igraju košarku i u večernjim satima.
Da bi studenti imali mogućnost da treniraju i žive zdravim načnom života, a u cilju adekvatne relaksacije nakon višečasovnog učenja, studenski predstavnici i uprava Doma planiraju i izgradnju sprava za trening na otovrenom, a naredna zajednička aktvinost im je sledeće sedmice kada organizovano putuju u Beograd na Međunarodni sajam knjige, za šta je uprava Studentskog doma obezbijedila dva autobusa.
Izvor: foca24.info