Sumeja Mehmedović, Tuzla | Slikanje

“Idem u srednju školu, završna sam godina, pa planiram ići dalje, tako da bavim se crtanjem i slikanjem, prodajem slike. Inspiracija najčešće dođe sama od sebe ili u trenutku kada vidim nešto što me zainteresuje. Kada sam upisala slikarski dizajner, znala sam da će mi to ići i jako sam zavoljela to, tako da nikad necu odustat od toga. Prije svega želim reći da ja od malena imam oštećenje sluha. Rođena sam kao zdravo dijete, međutim tokom godina se problem sa sluhom pogoršavao, ali ni to mi nije predstavljalo neki problem, nažalost tako je kako je život ide dalje.” – ističa hrabra tuzlanska maturantica, Sumeja Mehmedović za frka.ba
Neke njezine radove vam donosimo u nastavku:

Baviš se umjetnošću? ?‍??‍?
Pokaži svoj talenat, pošalji prijavu OVDJE

Inicijativu #FRKA (Fasadno Rekreativno Kreativni Artisti) osmislili su mladi ljudi iz 7 lokalnih zajednica (Brčko, Zenica, Foča, Prijedor, Zvornik, Gradačac, Novi Grad), okupljeni oko ideje ustupanja medijskog prostora umjetnicima/cama iz čitave BiH kroz zajedničku web platformu.
Bez obzira na dominantni fokus na društvene mreže i online djelovanje, također mladima iz cijele BiH u kontinuitetu nastoji pružiti i priliku za rad na terenu kroz aktivnosti koje promovišu umjetnost i kulturološke vrijednosti iste.
Mentorsku podršku na inicijativi pruža CEFE BiH.
Ova inicijativa je podržana od strane #BHRI, USAID Bosnia and Herzegovina, IOM Bosnia and Herzegovina
(frka.ba)