Maid Čorbić, Tuzla | Pisanje

Maid Čorbić iz Tuzle, 21 godina.  U slobodno vrijeme piše poeziju koja je u više navrata bila pohvaljena, kao i nagrađivana. Također nesebično voli pomagati drugima oko sebe, te je član WLFPH (World Literature Forum Peace and Humanity) za jedinstvo i mir u svijetu u Bhutanu. Također je i urednik portala Prve Umetničke Balkanske Svemirijade na čelu sa Dijanom Uherek Stevanović, te selektor nekoliko takmičenja na toj stranici koja ima za cilj da spoji sve pjesnike širom svijeta.
Mnoga djela su takođe objavljena u antologijama i časopisima (Čile, Španija, Ekvador, Bosna i Hercegovina, San Salvador, Ujedinjeno Kraljevstvo, Indonezija, Indija, Hrvatska, Srbija i dr.) kao i štampani primjerci antologije pjesama „More na dlanu“, „Priče iz izolacije“, te „Kosovski Božur“ i dr.
Svojim trudom i radom je dostigao mnogobrojna poznanstva širom svijeta, pri čemu je u 2020. godini proglašen poetom godine u Indo-Universe grupi koja se takođe bavi dobročinstvom u cijelom svijetu.
Piše preko dvanaest godina, a počelo je sve od osnovne škole kada su uvaženi profesori prepoznali entuzijazam za pisani trag koji se u početku vodio putem konkursnih takmičenja, a kasnije razvitkom tehnologije i izvan svoje države u onlajn formatu. Ovaj autor je također čak i reprezentativan shodno da predstavlja svoju zemlju u  različitim internacionalnim takmičenjima pisanoga traga, a uskoro i njegova djela se prevode na nekoliko jezika svijeta (Kineski, Italijanski, Francuski). Poznat je također po tome što često podržava i druge autore svijeta i rado savjetuje oko određenih nedoumica sa osmijehom na licu.
Osvajač priznanja mnogobrojnih, među njima i udruženje „KNS – Nova Svjetlost“ u Sarajevu prilikom čega je osvojio bronzanu povelju za svoj rad koji je ocijenjen od strane Internacionalnoga žirija. Mnogobrojne revizije o njemu su napisane, te također objavljen u mnogobrojnim stranicama kako svjetske, tako i domaće scene. Pobjednik je i takmičenja „Pjesnici koji dodiruju ljubav“ sa Zlatnim Triptihonom o njegovom radu koji je imao karakter povodom Sv. Trifundana. Njegova djela su inspiracija čak i afirmisanim osobama koje zaista daju sjajne revizije i podršku.
Ambasador kulturoloških razlika u Siriji, te predstavljen nedavno na blogu „Nova priča“ kao mladi autor koji iza sebe ima mnogobrojne nagrade i osoba koja vrijedi pažnju.
Osnivač internacionalnog konkursa „Pisano Pero“ koje je brojalo preko 107 članova i nekoliko portala je objavilo pobjednički rad. 2020. godine je pobjednička država bila Crna Gora (Montenegro) u ovom takmičenju.
Trenutačno je u Žiri sistemu Internacionalne Galaxia u Španiji za nepublikovanu poeziju 2021. godine kao jedini autor na području Balkana koji ocjenjuje autora, a uskoro i promovisan kao globalni umjetnik.

Baviš se umjetnošću? ?‍??‍?
Pokaži svoj talenat, pošalji prijavu OVDJE

Inicijativu #FRKA (Fasadno Rekreativno Kreativni Artisti) osmislili su mladi ljudi iz 7 lokalnih zajednica (Brčko, Zenica, Foča, Prijedor, Zvornik, Gradačac, Novi Grad), okupljeni oko ideje ustupanja medijskog prostora umjetnicima/cama iz čitave BiH kroz zajedničku web platformu.
Bez obzira na dominantni fokus na društvene mreže i online djelovanje, također mladima iz cijele BiH u kontinuitetu nastoji pružiti i priliku za rad na terenu kroz aktivnosti koje promovišu umjetnost i kulturološke vrijednosti iste.
Mentorsku podršku na inicijativi pruža CEFE BiH.
Ova inicijativa je podržana od strane #BHRI, USAID Bosnia and Herzegovina, IOM Bosnia and Herzegovina
(frka.ba)