Amra Zahirović, Banovići | Poezija

Amra Zahirović, rođena 11. januara 2004. godine, učenica trećeg razreda srednje medicinske škole u Banovićima. Od osnovne škole bavi se pisanjem pjesama i priča za djecu, a kasnije početkom srednje škole počinje pisati poeziju.
“Učestvovala sam u nekoliko književnih takmičenja. Prvo je bilo književno takmičenje „Pisano pero“ koje je održano online putem instagrama. Došla sam do polufinala, gdje sam ispala sa ostvarenih 40% glasova. Sljedeće takmičenje je bilo „Nisi sam“ koje je organizovano od strane udruženja Mladi Tuzle zajedno sa Pozorištem mladih. Osvojila sam treće mjesto. Jedna od mojih priča pod nazivom „Šejla i Nikola“ je izabrana zajedno sa još 25 priča drugih autora da bude u zajedničkoj zbirci, što je organizovalo udruženje Nela Orašje. Samostalno sam objavila svoju prvu zbirku poezije „Poezija“ online do koje se može doći preko instagram profila @amra__zz ili facebook profila „Amra Zahirović“. Zbirka se sastoji od 21 pjesme. Pjesme su različite tematike, dužine, oblika.” – ističe Amra za frka.ba
Njezinu zbirku poezije možete pogledati OVDJE.
Dobitnica je još nekoliko priznanja i zahvalnica za učešće na raznim književnim konkursima.

Baviš se umjetnošću? 👩‍🎤🧑‍🎨
Pokaži svoj talenat, pošalji prijavu OVDJE

Inicijativu #FRKA (Fasadno Rekreativno Kreativni Artisti) osmislili su mladi ljudi iz 7 lokalnih zajednica (Brčko, Zenica, Foča, Prijedor, Zvornik, Gradačac, Novi Grad), okupljeni oko ideje ustupanja medijskog prostora umjetnicima/cama iz čitave BiH kroz zajedničku web platformu.
Bez obzira na dominantni fokus na društvene mreže i online djelovanje, također mladima iz cijele BiH u kontinuitetu nastoji pružiti i priliku za rad na terenu kroz aktivnosti koje promovišu umjetnost i kulturološke vrijednosti iste.
Mentorsku podršku na inicijativi pruža CEFE BiH.
Ova inicijativa je podržana od strane #BHRI, USAID Bosnia and Herzegovina, IOM Bosnia and Herzegovina
(frka.ba)