Melisa Brkić, Kalesija | Poezija

Melisa Brkić, studentica je Medicinskog fakulteta u Tuzli, a inače dolazi iz Kalesije i piše poerziju i prozu.
“Mogu slobodno reći da je umjetnost način življenja, a kod mene se najbolje ispoljava kroz pisanje poezije i proze, koje je započelo još u osnovnoj školi. Pisanje predstavlja put moga odrastanja i samospoznaje. Učestvovala sam na raznim literarnim konkursima tokom osnovne i srednje škole, te osvajala mnogobrojne nagrade. Definitivno najdraže dostignuće u polju pisanja jeste moja prva knjiga, zbirka poezije pod nazivom “Ono što je ostalo od nas” koja je objavljena u Hrvatskoj, te je na taj način rasprostranjena i van granica BiH. Ljubav prema pisanju kao i svaka druga, predstavlja bezvremensku i bezprostornu dimenziju, u kojoj se, sigurna sam, mogu pronaći mnogi od nas.” – navodi u svojoj prijavi Melisa.
Prenosimo neke njezine pjesme iz zbirke “Ono što je ostalo od nas”:

 

Baviš se umjetnošću? ?‍??‍?
Pokaži svoj talenat, pošalji prijavu OVDJE

Inicijativu #FRKA (Fasadno Rekreativno Kreativni Artisti) osmislili su mladi ljudi iz 7 lokalnih zajednica (Brčko, Zenica, Foča, Prijedor, Zvornik, Gradačac, Novi Grad), okupljeni oko ideje ustupanja medijskog prostora umjetnicima/cama iz čitave BiH kroz zajedničku web platformu.
Bez obzira na dominantni fokus na društvene mreže i online djelovanje, također mladima iz cijele BiH u kontinuitetu nastoji pružiti i priliku za rad na terenu kroz aktivnosti koje promovišu umjetnost i kulturološke vrijednosti iste.
Mentorsku podršku na inicijativi pruža CEFE BiH.
Ova inicijativa je podržana od strane #BHRI, USAID Bosnia and Herzegovina, IOM Bosnia and Herzegovina
(frka.ba)