Svečano otvaranje DAAD zimske škole

Svečano otvaranje DAAD zimske škole ,,Očekuj neočekivano! Upoznaj raznolikost ekologije, jezika i kulture u Bosni i Hercegovini” zakazano je 13. februara 2023 godine na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, u 10.15 časova.

Izjave za medije su previđene u 10 časova.

Polaznike Zimske škole pozdraviće prorektor za ljudske i materijalne resurse Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Dalibor Кesić, dekan Filološkog fakulteta prof. dr Biljana Babić, prodekan za naučnoistraživački rad i međunarodnu saradnju Filološkog fakulteta prof. dr Zorana Кovačević i šef Кatedre za njemački jezik i književnost prof. dr Dijana Crnjak.

Univerzitet u Banjoj Luci ove je godine po prvi put domaćin DAAD Zimske ,,Očekuj neočekivano! Upoznaj raznolikost ekologije, jezika i kulture u Bosni i Hercegovini”, a koja se održava od 9. februara do 1. marta 2023. godine.

Učesnici ove škole tokom, tokom boravka u Banjoj Luci će imati priliku da kroz intenzivne kurseve srpskog jezika, predavanja naših stručnjaka sa Univerziteta iz oblasti energetike, ekologije i kulture i obilaske značajnih spomenika kulture, prirodnih ljepota naše upoznaju kulturnu, ekološku i privrednu raznolikost naše regije.

U sklopu škole, studenti će kroz predavanja naših univerzitetskih profesora između ostalog učiti o istoriji Banje Luke, njenoj kulturnoj raznolikosti, njemačko-srpskim kulturnim vezama i sl. Takođe će imati vođeni turistički obilazak grada koji uključuje obilazak najznačajnijih spomenika kulture, ali će imati priliku i da posjete neke od institucija i ustanova kao što su Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske, Narodno pozorište Republike Srpske, Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, te da se upoznaju sa kulturnim programom Кulturnog centra ,,Banski dvor”.

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“