Svečano otvoren Omladinski festival u Prnjavoru

U prnjavorskom Centru za kulturu sinoć je svečano otvoren prvi Omladinski festival u organizaciji tek nedavno osnovanog Omladinskog centra Prnjavor, a nakon samog otvaranja održano je i „Druženje sa YouTuberom Justinom“.
„Slobodno možemo reći da smo večeras krenuli u jednu veliku, i nadamo se, višegodišnju šetnju kojom nećemo hoditi sami, već da će svakog dana broj članova i korisnika centra biti veći. Ono što je naš cilj i čemu težimo jeste pružanje novih i raznovrsnih sadržaja mladim ljudima, kao i kreiranje još bolje i još ljepše zajednice“, istakao je Adnan Selimović, član Omladinskog centra.

Pored mladih, kojima je Festival i namijenjen, svečanoj ceremoniji prisustvovali su i predstavnici Opštine Prnjavor, kao i predstavnici IN Fondacije koja je začetnik ideje pokretanja Omladinskog centra u Prnjavoru.
Prema riječima predstavnice IN Fondacije Ljiljana Radić, pored Prnjavora, kroz projekat „Mladi kao snaga promjena u svojim zajednicama“ Fondacija radi na uspostavljanju i oživljavanja omladinskog centara i u Čelincu.
„Mladi, okupljeni oko ideje uspostavljanja centra, učestvovali su na edukacijama, radionicama, treninzima, studijskim posjetama drugim centrima i organizacijama, te su na osnovu svojih i prikupljenih ideja kreirali ovaj dvomjesečni Omladinski festival, a samo večerašnje otvaranje je kruna dosadašnjeg rada“, kazala je Ljiljana Radić.
Načelnik odjeljenja za lokalni i ekonomski razvoj opštine Prnjavor, Ljubiša Šikarac, istakao je da će Omladinski centar imati podršku Opštine, kao što su imali i do sada, te da se raduje svim budućim projektima i aktivnostima prnjavorskog Omladinskog centra.
Kao i svečano otvaranje Omladinskog festivala, i sve ostale aktivnosti biće organizovane u skladu sa svim epidemiološkim mjerama, kazali su iz Centra.
Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji spovodi IOM Bosnia and Herzegovina, uz finansijsku podršku USAID Bosina and Herzegovina.

– NAPOMENA –
Novu emisiju #CatPatrola i IN Fondacije možete pogledati u petak od 20:00 na našoj FB i Youtube platformi, a do tada  te pozivamo da nas podržiš! SUBSCRIBE
#VišeOdAktivizma
(valmladih.com)