Symphony organizira IT događaj s utjecajnim stručnjacima iz Nizozemske

Nedugo nakon što su otvorili vrata svog tehnološkog centra (Zlatna dolina br. 1) na Trebeviću, IT kompanija Symphony je napravila značajn iskorak na lokalnom tržištu u kreiranju radnog okruženja koje na prvo mjesto stavlja potrebe uposlenika i evoluira u skladu sa istim.

Krajem ljeta su u Greenparku organizirali svoj prvi događaj za širu IT zajednicu u Sarajevu, gdje su se kroz vrlo uspješnu tehničku sesiju, Berina Tiro i Emir Jahić predstavili postulate QA inženjeringa unutar Symphonyja kroz praktične primjere i scenarije.

Ovaj put, 11. novembra s početkom u 17 sati u svom tehnološkom centru, Greenparku (Zlatna dolina br. 1) sarajevskim IT stručnjacima donose keynote sesiju Dagmara Heijmansa i Nerka Hadžiarapovića sa Univerziteta primijenjenih znanosti u Utrechtu na temu “design thinking” i kreiranja “value proposition” usluga i proizvoda.

U kratkoj najavi svoje sesije, Heijmans i Hadžiarapović naglašavaju da u kreiranju kanvasa za “value proposition” ne postoji teorija, već samo jedna velika ideja oko koje se svaki ostali element gradi. Uspješna inovacija se dešava kada usluga ili proizvod pomaže ljudima da ostvare ono što žele u poslu ili životu – što dalje znači da “value proposition” dizajn prvo treba da ostvari rješavanje određenog problema, a odmah iza toga i da pronađe odgovarajuće tržište za svoj produkt.

Dagmar Heijmans i Nerko Hadžiarapović donose značajno iskustvo i znanje iz domena produkt dizajna koje se vesele podijeliti sa sarajevskom IT zajednicom. Od 2007. godine Nerko Hadžiarapović radi na Institutu za marketing i ekonomiju na Univerzitetu primijenjenih znanosti u Utrechtu, a od septembra 2020. godine započeo je istraživanje na svom doktoratu iz domena autorskih prava u digitalnoj muzičkoj industriji. Svoje ranije studije je uspješno završio u Utrechtu i Tilburgu, dok su njegova najznačajnija polja ekspertize marketing, inovacija i kreativnost, te autorska prava u muzičkoj industriji.

Pored Hadžiarapovića, Dagmar Heijmans će se također predstaviti prisutnima u Greenparku kroz svoju ekspertizu u poslovnim inovacijama, marketingu i konceptualizaciji. Dagmar Heijmans je trenutno profesor na Univerzitetu primijenjenih znanosti u Utrechtu gdje kroz svoja predavanja studente uči o tome kako postati uspješan poduzetnik, od definiranja potencijala tržišta, kreiranja novih usluga i proizvoda do razvijanja liderskih vještina.

Godine 2013. godine je postao suosnivač muzičke agencije u Amsterdamu kroz koju radi sa svjetskim agencijama za oglašavanje i brendovima. Svoje školovanje je uspješno završio na Univerzitetu u Amsterdamu.

Symphony poručuje da se svi zainteresirani za njihov prvi produkt dizajn događaj mogu prijaviti ovdje. “Broj prisutnih smo ograničili zbog kvalitete događaja, jer nam je u cilju da svim prisutnima pružimo dovoljno prostora da uče od dva eksperta iz Nizozemske, Dagmara Heijmansa i Nerka Hadžiarapovića. Svim prijavljenim će na mail adrese doći potvrda, tako da vas pozivamo da pratite vašu email poštu u narednih nekoliko dana ukoliko se prijavite”, dodaju iz Symphonyja. Više informacija o događaju možete pronaći na njihovoj LinkedIn stranici.

Izvor: Hocu.ba