“Teachers for future” program – prijavni obrazac za škole u Bosni i Hercegovini

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru u saradnji sa UWC Germany i uz podršku Schmitz Stiftung će u toku školske 2021-2022 godine implementirati projekat “Teachers for future”. “Teachers for future” je program stručnog usavršavanja profesora matematike, engleskog jezika i likovnih umjetnosti.
Poziv je otvoren za sve srednje škole u BiH, a svaka škola treba nominirati ukupno tri profesora/ice (matematike, engleskog jezika i likovnih umjetnosti) koji će učestvovati u programu. Kalendar projektnih aktivnosti se sastoji od 4 modula; jednog općeg (online) i 3 fokusirana na pojedinačne nastavne predmete (uživo) koji će se održati u prostorijama Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru. Svi učesnici učestvovat će u općem modulu i jednom fokusiranom na predmet koji predaju. Ukupno 15 škola će biti izabrano za učešće u programu. Sve troškove učešća (put, smještaj, radni materijali) pokriva donator.
Prijavni obrazac je dostupan na ovom linku.
Rok za prijave je 05.9.2021.
Za sve dodatne informacije možete se javiti emailom na irma.husic-pandur@uwcmostar.ba ili telefonom na broj: 036 316 146.