Tražimo društvene lidere i liderke lokalnih zajednica: Prijavi se za članstvo u Odboru Omladinske banke!

Imamo nešto cool za tebe! Ako imaš između 17 i 30 godina, želiš da stekneš vrijedno iskustvo i ujedno učiniš nešto dobro za svoju zajednicu, evo prilike.  Omladinska banka traži nove članove i članice za svoj Odbor i to možeš biti baš ti!

Rok za prijave: 31.10.2023. u 14h

Prije nego što počneš sa procesom prijave, želimo da ti približimo kako izgleda biti dio Odbora Omladinske banke.

O čemu se radi?  

Da li se slažeš sa nama da glas mladih treba jače da se čujeDa možemo i trebamo zajedno da učestvujemo u stvaranju boljeg i ravnopravnijeg društva? Odlično, jer od nas nikad nećeš čuti

PRIJAVI SE OVDJE

Kroz naš program, koji traje već 15 godina, omogućavamo mladima da budu aktivni u razvoju svoje zajednice i to kroz:

  • Smišljanje i realizaciju projekata od društvenog značaja;
  • Sudjelovanje u dijeljenju financijskih sredstava za projekte;
  • Mentorisanju timova, koje čine mladi poput tebe – željni pozitivne promjene u svom okruženju i ličnog razvoja;
  • Pokretanje svog biznisa. 

Kako to izgleda?

Vjerovatno već možeš da stvoriš sliku kako izgleda biti dio naše ekipe, ali ipak mislimo da će ti atmosferu i odnose koje gradimo najbolje približiti upravo mladi koji su dio Odbora Omladinske banke. 

Pitali smo neke od njih da sa nama podijele anegdote, šta za njih znači biti dio Odbora, kao i šta bi tebi poručili! 

Djeluje ti da se uklapaš u našu priču? Pogledaj onda i neke od uspomena koje zajedno stvaramo, a čiji dio možeš da budeš i ti!

Iako smo se trudili da ti dočaramo kako izgleda biti dio Odbora Omladinske banke, ipak ćeš to najbolje razumjeti ako iz prve ruke iskusiš naše aktivnosti, okupljanja, zajedničko učenje, bodrenje i razmjenu ideja i kontakata.
Ako želiš biti dio nečeg velikog, stvarati promjene i imati hrpu zabave dok to radiš, sada je pravo vrijeme da nam se pridružiš!

Zato uradi brzi skrol do vrha stranice, klikni na PRIJAVI SE OVDJE, popuni i pošalji svoju prijavu do 31.10.2023. u 14h!

Poziv je otvoren u 47 Omladinskih banaka: Bihać; Bileća; Bosanska Krupa; Bosanski Petrovac; Breza; Brod; Bugojno; Cazin; Čelinac; Derventa; Doboj; Doboj Istok; Doboj Jug; Drvar; Goražde; Gornji Vakuf-Uskoplje; Gračanica; Gradiška; Istočna Ilidža; Jezero; Kladanj; Kneževo; Laktaši; Lopare; Ljubinje; Modriča; Mostar; Mrkonjić Grad; Nevesinje; Novi Grad; Novo Goražde; Novo Sarajevo; Odžak; Petrovo; Prnjavor; Rudo; Šamac; Teslić; Tešanj; Travnik; Ugljevik; Usora; Vareš; Zavidovići; Zenica; Žepče; Živinice.

Vidimo se uskoro!

 

Preuzeto sa: lonac.pro

 

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“