Tuzla: Javni poziv s ciljem ublažavanja posljedica stanja nesreće

Grad Tuzla je objavio Javni poziv za dodjelu sredstava fizičkim licima koja obavljaju samostalne djelatnosti i obrte, s ciljem ublažavanja posljedica proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19).
Grad Tuzla objavio je Javni poziv za dodjelu sredstava za subvencije fizičkim licima koja obavljaju samostalne djelatnosti i obrte, registrovanim na području grada Tuzle, s ciljem ublažavanja posljedica proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19).
S ciljem ublažavanja posljedica proglašenja stanja nesreće: Grad ...
Bespovratna finansijska sredstva, u iznosu od 600.000 KM obezbjeđena su u Budžetu Grada Tuzle, na poziciji: “614519-3 Grant samostalnim poduzetnicima i obrtnicima za ublažavanje socio-ekonomskih posljedica izazvanih COVID-om 19.
Sredstva će se dodjeljivati kao pomoć u održanju tekuće likvidnosti samostalnih djelatnosti i obrta, a služit će za refundiranje dijela režijskih trškova (troškovi električne energije, odvoza smeća, centralnog grijanja i vode), te dijela troškova zakupa poslovnog prostora i računovodstvenih usluga.
Subvencija koja se putem ovog Javnog poziva dodjeljuje u finansijskim sredstvima, može se ostvariti za poslovanje u periodu od 17.03.-31.05.2020. godine, a u maksimalnom iznosu do 500,00 KM po jednom korisniku. Tekst Javnog poziva, sa obrascima za prijavu nalazi se na LINKU: http://grad.tuzla.ba/wp-content/uploads/2014/11/JAVNI-POZIV-ZA-raspodjelu-bespovratnih-sredstava-za-subvencije-fizi%C4%8Dkim-licima-koja-obavljaju-samostalne-djelatnosti-i-obrte.pdf
(Tuzlanski.ba)