Tuzla: Park na Sjenjaku će sadržavati urbani mobilijar, šahovsku tablu i sprave za street workout (FOTO)

U toku je realizacija nekoliko značajnih projekata komunalne infrastrukture u Tuzli, koji se odnose na uređenje i izgradnju parkova.
O izgradnji parka u naselju Sjenjak već smo ranije pisali, park je realizacija dugogodišnje želje građana za uređenjem ovog dijela naselja. Regulacionim planom je predviđeno da bude jedan mirni park, koji će jednako koristiti za šetnju i djeci i starijima.
Planirano i uređenje zelenih površina – humuziranje, zasijavanje trave, sadnja visokog i srednjeg rastinja i cvjetnjaka, ukupne površine 6.755 m2.
Popločane pješačke staze zauzet će ukupnu površinu od 1.023 m2, postavljen će biti i urbani mobilijar (klackalice, tobogani sa kulom, ljuljaške, vrtuljak i tunel i sprave za street workout), 40 parkovskih klupa i 30 korpi za otpatke, zatim postavljanje opreme za vanjski šah, žardinjere sa dijelom za sjedenje u centralnom dijelu parka, kao i postavljanje javne rasvjete sa LED svjetiljkama.
Ugovorena vrijednost radova je 175.500 KM, a rok za izvođenje radova 120 dana.

“Dosta ćemo raditi na parkovima. Vidjeli ste naše krupne zahvate na Slanoj banji. Na toj lokaciji mi smo došli do groblja žrtava stradalih na Kapiji i do fontane ‘Leda’. Zaustavili smo radove, iako ugovore imamo već potpisane i oni bi mogli početi već sutra. Međutim, da ne bismo ometali komemorativno obilježavanje 25. maja, a onda, čim prođe navedeni datum, mi nastavljamo radove na lokalitetu Slane banje”, istakao je gradonačelnik Imamović u ranijem obraćanju javnosti.
(Foto: V. Živković | Tuzlanski.ba)