Tuzla: Upriličen sastanak povodom nastavaka realizacije izgradnje Centra za autizam

Upriličen sastanak povodom nastavka realizacije projekta izgradnje i osnivanja Centra za autizam u Tuzli.
Gradonačelnik Grada Tuzle, Jasmin Imamović, sa saradnicima, sastao se danas sa Admirom Hrustanovićem, ministrom za rad, socijalnu politiku i povratak u Vladi TK, Mehom Salihovićem, predsjednikom Udruženja roditelja djece – osoba sa autizmom (URDOSA) Tuzla.

Povod sastanka je nastavak realizacije izgradnje Centra za autizam u Tuzli, prvog savremenog centra u Bosni i Hercegovini koji će biti namijenjen djeci i osobama sa autizmom.
Gradonačelnik Imamović i saradnici istakli su da će Grad Tuzla nastaviti sa podrškom u realizaciji ovog projekta, u skladu sa mogućnostima.
Meho Salihović, predsjednik Udruženja roditelja djece – osoba sa autizmom (URDOSA), zahvalio se gradonačelniku i uposlenicima Gradske uprave na svesrdnoj pomoći u realizaciji izgradnje Centra za autizam, još od početne faze izgradnje, kada je Grad Tuzla obezbijedio zemljište, te snosio troškove vezane za urbanističko-tehničku dokumentaciju i priključke na komunalnu infrastrukturu, kao i u narednim fazama izgradnje, obezbijedivši dodatnu financijsku podršku.
U razgovoru sa gostima, gradonačelnik Imamović je istakao da se radi o važnom i lijepom projektu, čiji je osnovni cilj da se djeci i osobama sa autizmom omogući maksimalna zaštita i ugodan boravak u Centru, a koji će predstavljati jedinstven istorijski iskorak, kako za Tuzlu, tako i za širi region.
(Tuzlanski.ba)