Tuzlanska porodica migranta Youssefa iz Alžira prihvatila kao rođenog brata i sina- I tako već godinu dana (VIDEO)

Youssef Isslam iz Alžira za boljim životom krenuo je prije osam godina, a prije godinu dana došao je u Tuzlu, tačnije na autobusku stanicu. Iscrpljen od uzaludnih pokušaja prelaska u EU bio je u psihičkom rastrojstvu. U Tuzli upoznaje Nurdina Bajrića, koji ga je primio u svoj dom, gdje i danas živi. Ova tuzlanska porodica Youssefa je prihvatila kao rođenog brata i sina. I Youssef je njih.


‘Ja sam prišao čisto da se upoznam s njim, da ga pitam ko je, odakle je, kako se zove i tako je spontano krenuo naš razgovor. Ono što je mene dotaklo, kad sam mu prišao i nakon par rečenicakoje smo razmijenili, on je počeo da plače. Kaže meni – pomozi mi, ja mislim da ću umrijeti’ – priča Nurdin Bajrić.

Youssef Isslam kaže kako se veoma dobro slaže sa svojom novom ‘porodicom’.
“Osjećam se skroz dobro sa ovom majkom, jer je ona baš prava majka iz Bosne. I ovo je moj brat. Oni su sada moja porodica ovdje, a u Alžiru imam majku i oca. Osjećam se ovdje dobro. Prije mi nije bilo dobro, bio sam slomljen i pod stresom“, rekao Youssef za O Kanal. Nermina Sultanić kaže kako je mladić iz Alžira ravnopravan je član njihove porodice. “Zadovoljna sam s njim, dijete je stvarno dobro, super. Nikad nije napravio problema, ostaje sam u kući. Ravnopravan je član porodice, ni u čemu ga ne izostavljamo niti ni sin niti muž.

Izvor:tuzlanski

Posljednji postovi