U subotu ekološka akcija čišćenja obala rijeka Neretve, Radobolje, Starog mosta

Velika tradicionalna ekološku akciju pod nazivom “Most” održala se u subotu, 24.06.2023. godine s početkom od 11 sati.

 

Zbog dobro poznate situacije sa pandemijom virusa Covid-19, koja je sada iza nas, već duži niz godina nismu organizovali akciju čišćenja.

Zato sada, s ponosom su najaviti održavanje tradicionalne ekološke akcije “Most” u organizaciji Ronilačkog kluba Neretva. Kao i svih ovih godina iza njih, planirali su izvršiti čišćenje korita i obala rijeka Neretve i Radobolje, Starog mosta, kula i starog dijela grada. Akcijom je bilo obuhvaćeno područje od Carinskog mosta na sjeveru, do mosta Hasan Brkić na jugu.

 

Okupljanje sudionika ekološke akcije bilo je u subotu, 24. 06. 2023. godine sa početkom u 9:30 sati u prostorijama Ronilačkog kluba “Neretva” na adresi Trg 1. maja 2 (Mejdan kod Tepe).

Potpomognuti roniteljima iz prijateljskih klubova iz BiH i regije, pripadnicima spasiteljskih službi, izviđačima, udruženjima građana i volonterima dosta dobrog su uradili za Mostar.

 

Cilj ove akcije je da u nadolazećoj turističkoj sezoni Mostar predstave u njegovom punom sjaju i ljepoti, ali i da njihovim sugrađanima ukažu na značaj koji ekološka svijest, kao dio društvene svijesti, ima u uspostavljanju ravnoteže čovjeka i njegovog okoliša.

Evo me… a gdje si Ti? je naziv eko akcije.

 

Preuzeto sa: hocu.ba

 

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“

Posljednji postovi