Učestvuj i ti: Karavan mira dolazi u Foču

Ako ste mlada osoba, srednjoškolac ili student, želite da živite u zdravom društvu, da zajedno sa mladim ljudima iz drugih opština i gradova gradite mir, projekat Karavan mira vas treba.

Cilj projekta je da se obilježe sva mjesta stradanja i oda počast svim civilnim žrtvama rata u BiH. Karavan mira prvenstveno nastoji okupiti mlade ljude koji će na svom primjeru pokazati kako izgleda pomirenje. Na taj način podstiču se i drugi na aktivno učešće u izgradnji mira. Aktivno zalaganje lokalne zajednice na pomirenju doprinosi napretku zajednice i zbližavanju ljudi, što se želi postići projektom.
Karavan mira u Foču dolazi u nedjelju, 11. oktobra, a za sve učesnike obezbijeđeni su prevoz i hrana.
Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju tokom aktivnosti  poštovaće se preporuke nadležnih institucija. Vodiće se računa o socijalnoj distanci, a svim učesnicima biće dostupne zaštitne maske i sredstva za dezinfekciju.
Ukoliko želite učestvovati u projektu posjetite Fejsbuk ili Instagram stranicu projekta Pro-budućnost ili Instituta za razvoj mladih Kult i pošaljite prijavu onlajn.
Projekat Karavan mira realizuje se u okviru USAID-ovog projekta za izgradnju mira PRO-Budućnost, koji provodi CRS, sa Karitasom, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.
Sve dodatne informacije moguće je dobiti putem adrese elektronske pošte karavanamira@gmail.com.
(foca24info)