PRIJAVI SE – Karavan mira

Projekt Karavana mira realizuje se u okviru PRO-Budućnost projekta izgradnje mira u Bosni i Hercegovini. PRO-Budućnost je USAID-ov projekat izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini. Projekt provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS, sa partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.

Cilj Karavana mira je da obilježi sva mjesta stradanja i oda počast svim civilnim žrtvama rata u BiH. Karavan mira prvenstveno nastoji okupiti mlade ljude koji će na svom primjeru pokazati kako izgleda pomirenje. Na taj način želimo potaknuti sve važne aktere u lokalnim zajednicama da aktivno učestvuju u procesima izgradnje mira.
Aktivan angažman lokalne zajednice na pomirenju doprinosi napretku zajednice i zbližavanju ljudi. Uspostava povjerenja među narodima je najvažniji korak ka konačnom pomirenju u našoj zemlji, a naše aktivnosti usmjerene su upravo na izgradnju tog povjerenja.
Ukoliko se želite pridružiti našim aktivnostima u Doboju i Žepču 4. oktobra 2020., molimo Vas da popunite formular ispod.
Raspored aktivnosti u Žepču i Doboju: http://tiny.cc/89txsz
NAPOMENE:
* Projekt snosi troškove prijevoza i dnevnih obroka za sve učesnike.
** Zdravlje učesnika projekta nam je na prvom mjestu. Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju u BiH vezanu za pandemiju virusa COVID-19, pri organizaciji aktivnosti poštovat će se preporuke nadležnih institucija. Tokom odvijanja aktivnosti vodit ćemo računa o socijalnoj distanci, a organizator će za sve učesnike pripremiti zaštitne maske i sredstva za dezinfekciju.
prijaviti se možete ovdje
(mreža-mira)

Posljednji postovi