Udruženje građana “Multi” uz saradnju sa Ayn Rand Center Europe organizuje jednosemestralni edukativni program Škola “John Galt”

Mladi ste, želite razumjeti sebe i svijet koji vas okružuje? Imamo dobre vijesti!
‼JOHN GALT IS BACK‼

Udruženje građana “Multi” uz saradnju sa Ayn Rand Center Europe organizuje jednosemestralni edukativni program Škola “John Galt”.
Cilj programa jeste animiranje mladih pojedinaca željnih znanja iz oblasti filozofije, društva, ekonomije i politike kako bi se intelektualno osnažili za buduće uloge u svojim zajednicama.
Program podrazumijeva osam online predavanja i kreativnih sesija, u periodu oktobar-decembar, koja obrađuju ključne filozofske, moralne i političke pojmove stavljene u kontekst filozofije objektivizma, te kako mladi ljudi mogu primjeniti ovu filozofiju na lični razvoj i uspjeh.
Filozofiju objektivizma postavila je američka autorica ruskog porijekla, Ayn Rand sredinom XX vijeka, definišući je kao “filozofiju za život na Zemlji”. Kao svoju filozofiju navode ga mnoge poznate ličnosti, od poduzetnika, umjetnika, do najistaknutijih političara.
Svi polaznici programa na raspolaganju će imati stručnu literaturu, preporuke za posjete značajnim konferencijama u Evropi i SAD, certifikat o uspješnom pohađanju.
Prijave na: https://forms.gle/mZHs7QLBNUFDxGe86
(hocu.ba)

Posljednji postovi