Ulična akcija u Tuzli – Prijavi diskriminaciju

29. decembra, 2020. godine, s početkom u 11:00 sati bit će održana ulična akcija, u Tuzli, u neposrednoj blizini statua Meše Selimovića i Ismeta Mujezinovića, u organizaciji Foruma građana Tuzle, a uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.
Слика може да садржи: текст који гласи „INRDSISMANY BOSNIA NDRERZEGOVINA G forum građana tuzle 1 prava žena kantonu: kantomu: Radna Tuzlanskom Radna Zajedno protiv diskriminacije osnovu spola na www.forumtz.org M ੴ info@forumtz.org 00387 35 257 304“
Ulična akcija bit će realizovana u okviru projekta “Radna prava žena u Tuzlanskom kantonu: Zajedno protiv diskriminacije na osnovu spola”, a kojeg realizuje Forum građana Tuzle u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u BiH.
Cilj ulične akcije jeste informisati građanke i građane Tuzle o problemu diskriminacije iz oblasti radnih prava kao i o mogućnostima besplatne pravne pomoći koju Forum građana Tuzle nudi građankama Tuzlanskog kantona.
Građankama i građanima, biti će podijeljeni promotivni materijali, a u cilju što boljeg informisanja o samom problemu, načinima kako mogu prijaviti diskriminaciju i zaštititi /ostvariti svoja prava.
Pozivamo sve građanke i građane da nas posjete na uličnoj akciji, informišu se, podijele s nama svoja iskustva i priključe se borbi protiv diskriminacije.
S poštovanjem,
Forum građana Tuzle