Unapređenje uslova studiranja studenata s invaliditetom

Univerzitet u Banjoj Luci i još pet javnih visokoškolskih ustanova potpisali su Sporazum o razumijevanju i zajedničkom radu na unapređenju uslova studiranja studenata s invaliditetom.

Potpisnici sporazuma su iskazali spremnost da zajedničkim djelovanjem doprinose unapređenju uslova studiranja studenata s invaliditetom, a sve to s ciljem povećanja broja visokoobrazovanih osoba s invaliditetom.

Saradnja će se odvijati kroz aktivnosti kao što su razvijanje regionalne mreže za podršku studentima s invaliditetom, razmjenu iskustava i primjera dobre prakse, osmišljavanje i ostvarivanje zajedničkih projektnih aktivnosti, osiguravanje uslova za razmjenu studenata, institucionalizaciju sistema podrške i druge aktivnosti od zajedničkoga interesa.

Pored Univerziteta u Banjoj Luci, sporazum je potpisan od strane Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Univerziteta u Sarajevu, Sveučilišta u Mostaru, Univerziteta u Beogradu, te Univerziteta u Novom Sadu.

Univerzitet u Banjoj Luci

 

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.