Upoznajte Enidu Mujagić, studenticu medicine koja je pokrenula svoj mali kreativni biznis

Svoju kreativnost Enida je pretvorila u mini biznis, a u razgovoru za STUDOMAT otkriva šta joj daje motivaciju u toku studija, kako za učenje, tako i za kreativni rad, kako se javila ljubav prema ovoj vrsti zanimanja te zašto upisati baš Medicinski fakultet na Univerzitetu u Tuzli.
Enida Mujagić studentica je šeste godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Rođena je u Tuzli 14.09.1995. godine, a živi u Živinicama. Završila je Prvu osnovnu školu u Živinicama, a potom u Srednju medicinsku školu u Tuzli. U toku osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja bila je superodlična učenica.

Za vrijeme osnovnog obrazovanja bila je aktivan član CK Živinice i učesnica brojnih takmičenja u okviru prve pomoći. Kao učenik osnovac išla je na takmičenja iz matematike, a u okviru kantonalnog takmičenja iz likovne umjetnosti osvojila je prvo mjesto.
STUDOMAT u rubrici “Moja kriiila” nastoji promovisati studente koji svojim trudom i zalaganjem u toku studija zaslužuju da se o njima priča i piše. Zato smo razgovarali sa Enidom, mladom i kreativnom studenticom koja je pored studija na zahtjevnom fakultetu pokrenula i vlastiti biznis.
Svoju kreativnost Enida je pretvorila u mini biznis, a na njenoj FB stranici “Made with love-em” možete pronaći predivne gumice za kosu, rajfove, šnalice, kao i vrlo popularne maske.

Kada i zašto si odlučila da želiš studirati medicinu i postati doktorica?
 – Znate kako kažu da se ne može odrediti tačan datum kad se dvije osobe zavole, samo dođe trenutak kad to prosto znaš. Tako je nekako i s mojim izborom za Medicinski fakultet. Tu sam se pronašla i to je ono što želim raditi.
Možeš li napisati neki savjet za sve one kojima je želja upisati Medicinski fakultet na UNTZ ? Kakav je tvoj dojam o studiranju na ovom fakultetu?

Kako si došla na ideju da pokreneš svoj kreativni biznis?
 – U martu prethodne godine sam kupila sebi neke gumice u radnji po cijeni visokoj za mene studenticu. Pa pomislih zašto ja to ne bih mogla sama napraviti. Tako sam kreirala prve gumice, koje su ubrzo zatim završile u rukama sestara, a čija je i sama ideja o otvaranju kreativnog biznisa. Nastojim kreirati zanimljive stvari uz pristupačne cijene.
Da li je teško redovnom studentu pronaći vremena da se bavi dodatnim aktivnostima?
 – Kad ima volje ima i načina. Fakultet traži svoje vrijeme ali nikako ne smijemo zaboraviti izdvojiti vrijeme za odmor i rekreaciju.
Šta je najtraženije od ponuđenih artikala na tvojoj FB stranici?
 – Gumice su postale dio svakodnevnice te najtraženiji artikal na stranicama. Svakako ne mogu izostaviti ni trake za kosu, rajfove, šnalice. Za svakoga ima nešto.
Tvoja motivaciona poruka za studente je…
 – Sve u životu što radite trebate znati zašto. Kad imaš dobar razlog zašto nešto radiš to je samo za sebe dovoljna motivacija. I nikad ne odustajte, samo uporni uspjevaju!
(studomat.ba)