USAID objavio prvi poziv za finansiranje na Zapadnom Balkanu

Program Catalyze Innovative Blended Finance, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), objavio je prvi poziv za finansiranje na Zapadnom Balkanu.

– Sve zainteresovane i kvalifikovane organizacije imaju priliku da podnesu aplikacije i prijedloge za finansiranje, što ima za cilj da doprinese rastu malih i srednjih preduzeća u Crnoj Gori, Albaniji, Bosni i Hercegovini (BiH), Sjevernoj Makedoniji i Srbiji – navodi se u pozivu.
Program primjenjuje Palladium International grupa, a finansira USAID.
– Palladium International snažno ohrabruje sve organizacije da prate svoje aplikacije i prijedloge za finansiranje uključujući i one organizacije koje nikada nisu direktno ili indirektno dobile finansije od USAID-a – navodi se u pozivu.
U zavisnosti od raspoloživih sredstava, Palladium namjerava da obezbijedi između 30.000 i 500.000 USD za pojedinačnu vrijednost nagrade, međutim, taj iznos se potencijalno može povećati tokom procesa zajedničkog stvaranja i/ ili ako su na raspolaganju dodatna sredstva za tu inicijativu. Palladium zadržava pravo da finansira bilo koji ili nijedan od podnijetih prijava odnosno prijedloga.
– Proces odabira će biti u dvije faze koje će postepeno smanjivati broj ponuđača za koje se razmatra konačna mogućnost finansiranja.
Rok za prijavljivanje u prvoj fazi je 17. maj, a u drugoj 31. avgust – precizira se u pozivu.
Prijave je potrebno dostaviti elektronski na mejl wbalkans.eog@thepalladiumgroup.com.
Svi materijali moraju biti dostavljeni na engleskom jeziku.
(ba.ekapija.com)