Vakcinacija u Zetri počinje C vitaminom #odgovornost

Danas je u Sarajevu zvanično započeo proces probne imunizacije, s obzirom na to da još uvijek nema dovoljnog broja vakcina za sve građane. Kao malu utjehu, građani od danas mogu primiti vitamin C, ukoliko pravilno ispune formular na 76 stranica.
Zetra spremna za početak masovne imunizacije u Sarajevu / Bljesak.info | BH  Internet magazin
“Bitno je da je krenulo i da se nešto dešava. Činjenica je da nemamo dovoljan broj vakcina, i da jedva 10.000 stanovnika kantona možemo vakcinisati, ali evo djelujemo u okvirima kojim možemo. Od danas svaki dan građani mogu primiti svoju dozu C vitamina u terminu od 8 do 18 sati. Jedino što je potrebno da ispune jednostavan formular na nešto manje od 80 stranica, izvade rodni list, CIPS-ovu prijavu i ovjerenu kopiju lične karte i to je to”, kaže članica kriznog štaba Aida Pilav.
I kriznog štaba poručuju da su obezbijedili dovoljan broj doza vitamina, kako bi imunizacija tekla što brže i efikasnije. Pored vitamina, građani mogu dobiti i drugu vrstu pomoći.
“Ako želite nešto dodatno primiti mimo vitamina, mi vam stojimo na raspolaganju. Ako vam treba Selen, Aspirin plus, sve imamo. Samo je bitno naglasiti u formularu šta vam treba. Ovo će nam biti jedan odličan trening za nekih pet godina, kada konačno stignu vakcine u našu zemlju. Bićemo maksimalno uhodani u sam proces organizacije, primanja pacijenata, procedure, da ćemo bukvalno moći žmireći davati vakcine građanima”, dodaje Pilav.
Ukoliko se pokaže kao efikasno, krizni štab planira na stadionu Koševo otvoriti veliki punkt za mjerenje temperature, odjel za analizu urina i stolice, kao i alkotest.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.