Zetra danas otvorena isključivo za fotografiranje na simulaciji vakcinacije #odgovornost

Krizni štab KS je konačno otvorio prostorije Zetre danas. Naravno to ne znači da je došlo vrijeme za masovnu vakcinaciju, već da se građanima malo olakša ovaj period pandemije.

Građani Sarajeva, pogotovo oni koji nisu u mogućnosti da odu u susjednu Srbiju i obezbijede sebi vakcinu na vrijeme su već u maloj panici i nervozi. Mi ih razumijemo i ko normalan ne bi bio bijesan kada vidite da se čitav svijet vakciniše, a da kod nas još uvijek nema ni traga od moguće masovne vakcinacije. Zato smo odlučili da građanima damo malo oduška i omogućimo im da se i oni osjećaju kao pravi stanovnici Europe”, kaže član kriznog štaba KS Arman Šarkić.
Zetra je pripremljena i opremljena za simulaciju vakcinacije, u kojoj ćete zaista misliti da ste konačno došli po svoju dozu vakcine. Ovaj potez je oduševio mnoge građane, koji su od ranih jutarnjih sati pohrlili prema kapijama.
“Unutar ovog kompleksa smo postavili sve kako bi se zaista dobio dojam da ste stigli na pravu vakcinaciju. Čak je tu i medicinsko osoblje koje će vam davati vakcine, naravno punjene vodom a ne pravom dozom. Kada već ne možete doći po svoju dozu Fajzera, dođite po svoju dozu sreće. Toliko malo je čovjeku potrebno da uživa u životu, zašto to ne bi bili i vi”, dodaje Šarkić.
Iz kriznog štaba KS također dodaju da će svi posjetitelji dobiti po gratis fotografiju sa vakcinacije za dugo i lijepo sjećanje, kako bi se barem na trenutak osjećali kao građani razvijenih zemalja poput Njemačke, SAD-a, Švedske i sličnih.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.