Vjekoslav Mandić poručio: “Nabavili smo vakcine samo još nisu tu” #odgovornost

Na press konferenciji ministar Vjekoslav Mandić pojasnio je građanima kako BiH stoji s nabavkom vakcina. Prema riječima gospodina Mandića građani BiH nemaju razloga za zabrinutost.

“Mi imamo vakcine samo one nisu tu. Tako da građani ne moraju da brinu. Vakcine će najkasnije do izbora sljedeće godine i doći u BiH. Odlučili smo se da naše vakcine ne držimo u BiH zbog toga što su nam se prošli put pokvarile. Naše vakcine se sada nalaze na sigurnom mjestu gdje im ništa ne može biti. Tako ćemo sačuvati što više ispravnih vakcina za pred izbore”, rekao je Vjekoslav Mandić ministar zdravstva FBiH.
Poslije ove izjave ministra građani podržavaju ovu odluku.
“Pa naravno da je bolje držati vakcine na sigurnom mjestu gdje se ne mogu pokvariti. Ovo je odličan potez vlasti u BiH”, rekao je Slavko Gedora, automehaničar iz Zvornika.
Pitali smo stručnjake za čuvanje vakcina šta oni misle o ovoj odluci da se vakcine čuvaju izvan BiH do izbora.
“Nakon što su se prošle vakcine pokvarile zbog nestanka struje ovo je dobar potez. Ovako smo sigurno da se vakcine neće pokvariti i da će građani BiH pred izbore 2022. godine dobiti ispravne vakcine. Vakcine mogu stajati i po nekoliko godina ako se pravilno čuvaju tako da bi nešto moglo ostati i za lokalne izbore”, rekao je Samed Šprica, stručnjak za čuvanje vakcina iz Žepča.
Sada je mnogo jasnija situacije što se vakcina tiče i indirektno je poručeno da građani ne očekuju masovnu vakcinaciju prije 2022. godine.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.