Fadil Novalić želi dodatno ubrzati nabavku vakcina potpisivanjem novih pisama namjere #odgovornost

Fadil Novalić premijer FBiH danas je odlučio da nije zadovoljan tempom kojim BiH nabavlja vakcine. Povodom toga donio je odluku da se cijeli proces dodatno ubrza potpisivanjem novih pisama namjere. Podsjetimo BiH je već prva u svijetu po broju potpisanih pisama namjere ali izgleda da to nije dovoljno.

“Ja sam vidio da ovaj proces nabavke vakcina ide sporo pa sam odlučio da se ta procedura ubrza. U pripremi je potpisivanje novih 30 pisama namjere koje ću u narednih nekoliko sedmica potpisati. Naravno sve će biti uživo prenošeno na FTV-u u udarnim terminima. Nadam se da će ovaj novi val pisama namjere pomoći bržoj nabavci vakcina”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.
Nakon ove izjave premijera javio se institut za pisma namjere “Ivo Anrdić” iz Novog Travnika i objasnio hoće li i kako nova pisma namjere pomoći BiH u nabavci vakcina.
“Naravno da mogu pomoći. Što više pisama namjere potpišete i pošaljete više će biti pročitano. Valjda će onima koji čitaju dosaditi jedan dan i onda će nabaviti vakcine. Mi iz našeg instituta podržavamo premijera Novalića i želimo mu poručiti da samo tako nastavi. Za ovu priliku želimo ponuditi i svoju pomoć u vidu hemijskih olovki koje ćemo donirati Vladi FBiH da premijer može nesmetano potpisati nova pisma namjere”, rekao je Zlatan Pečat, direktor instituta za pisma namjere “Ivo Anrdić” iz Novog Travnika.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.