Fadil Novalić otvara Ministarstvo za pisanje pisama namjere #odgovornost

Zbog sve veće potrebe za kreiranjima pisama namjere, koje se upućuju za nabavku vakcina, premijer Federacije BiH Fadil Novalić je odlučio pokrenuti novo ministarstvo. Prema njegovim riječima, potrebe su tolike da je nemoguće kompletnu odgovornost prepustiti na nivo Vlade Federacije BiH.

“Tek sam sada shvatio koliko je zahtjevan i obiman koncept pisanje pisama namjere, zbog čega sam danas odobrio odluku da se ova odgovornost skine s moje nadležnosti. Kao zamjenu za to, pokrenuo sam postupak za kreiranje novog ministarstva na nivou Federacije, koje bi u potpunosti preuzelo ovu odgovornost na svoja leđa”, kaže premijer Federacije BiH Fadil Novalić.
Novo ministarstvo jeste skup projekat, ali kada sumiramo važnost realizacije jednog procesa kakvo je pisanje ovakve vrste pisma, niko ne stavlja pod upitnik zbog čega sve to toliko košta.
“Nije pokrenuti ministarstvo kao da otvorite granap ili lokalni kafić. Za to je potrebno mnogo novca, pronaći objekat, zaposliti ljude, obezbijediti im svu moguću infrastrukturu. Zato smo za realizaciju ovog projekta izdvojili oko 84 miliona KM, kako bi mogli samo startati s radom. Naravno da u sklopu ove cijene ne ulazi budžet za plate, koji će naknadno biti izdvojen kada napravimo konačni spisak zaposlenih osoba”, dodaje Novalić.
Kao potencijalni uposlenici ovog ministarstva, biće sve osobe koje SDA nije uspjela uvaliti u BH Poštu. Tehnički, te osobe imaju u jednu ruku iskustva s pismima, forma i sadržaj su stvari koje se lako uče u hodu.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.