Građani mole Fadila Novalića da potpiše pismo namjere za zahlađenje #odgovornost

Zadnjih par sedmica BiH pogodio je toplotni val koji nikako da stane. Nakon mnogih neuspješnih pokušaja građana BiH da na razne načine apeluju na nadležne institucije da vrijeme malo zahladni grupa građana okupljena u udruženje “Fadila spasi nas” odlučila je da napiše pismo u kojem mole premijera Fadila Novalića da potpiše neko pismo namjere za zahlađenje u BiH.

“Mi smo apelovali na razne institucija pa čak i na Nedima Sladića ali sve bez uspjeha. Nije nam ostalo ništa drugo nego se obratiti najvećim državnim institucijama. Mi više ne možemo izdržati ove vrućine pa smo zbog toga poslali pismo gospodinu Novaliću u kojem molimo da potpiše pismo namjere za zahlađenje u BiH. Mi  nudimo i našu pomoć pri sastavljanju tog pisma”, rekao je Ejub Hladovina, predsjednik udruženje “Fadile spasi nas” iz Olova.
Nakon ove izjave gospodina Hladovine kontaktirali smo i premijera FBiH gospodina Fadil Novalića da vidimo je li ovo pismo stiglo do njega i hoće li izaći u susret građanima koji mole za njegovu pomoć.
“Pismo sam pročitao i mogu vam ekskluzivno najaviti da će pismo namjere biti potpisano u što skorijem roku. Ja ne mogu obećati da će mojim potpisivanjem pisma namjere i doći od zahlađenje vidjeli ste svi šta je bilo s vakcinama ali možemo pokušati. Tačan datum se još ne zna ali svi novinari će biti pozvani i mogu slobodno najaviti da će to biti najveće potpisivanje do sada”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.