Obustava nabavke vakcina u FBiH zbog snijega #odgovornost

Snijeg je ponovo iznenadio ne samo zimske službe u našoj zemlji, već i specijalne timove za nabavku vakcina. Iz kriznih štabova poručuju da će građani još malo morati pričekati na vakcinaciju.
Premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine
“Mi smo zaista imali dobar nijet po pitanju nabavke, u ovom slučaju konkretno za Federaciju, ali nas je snijeg sve poremetio. Zastoji na telefonskim linijama, spor prolazak elektronske pošte, bukvalno su nas odsjekli komunikacijski s velikim farmaceutskim kompanijama koje proizvode vakcine. Pokušali smo sve, evo ja sam ih kontaktira putem Vibera, ali oni koriste WhatsUp. Ja to nemam i ne znam sam instalirati, pa čekam da mi ovi moji iz kabineta to urade da pokušam i putem te aplikacije zatražiti pomoć”, kaže premijer Vlade Federacije BiH, Fadil Novalić.
Novalić dodaje da oni rade sve što je u njihovoj moći, kako bi što prije uspostavili komunikaciju s vanjskim svijetom.
“I sami dobro znate u kakvoj se blokadi nađemo kada padne jedan centimetar snijega. Zemlja poput Bosne i Hercegovine nije navikla na snježne padavine, i nas odmah uhvati panika. Bojim se da, ako nastavi padati, nećemo moći nastaviti naše pregovore sve do maja. Moram pod hitno kontaktirati onog malog Nedima Sladića da vidim kada će ova elementarna nepogoda završiti, kako bi se nastavili aktivno boriti protiv pandemije”, dodao je Novalić.
Vlada Federacije BiH također poručuje građanima da, ukoliko ne moraju, ne napuštaju svoje domove zbog niske temperature od -1 stepen Celzijusa.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.