Video Roberta Dacešina o Bosni i Hercegovini nominovan za najbolji turistički film na svijetu

Bh. pustolov i travel bloger Robert Dacešin snimio je video naziva “Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj 1 turistička destinacija na svijetu”, a koji je ušao u konkurenciju za nagradu najbolji turistički film na svijetu.

Svjetska organizacija turističkih filmova prepoznala je video koji promoviše Bosnu i Hercegovinu u konkurenciji najboljih na svijetu, a trenutno broji nešto više od 20.000 glasova.

“Nije nas lako pronaći ni na karti, koliko smo mali. Ali znate, iako nas ima samo 3 miliona i živimo na super malom teritoriju, mi smo zemlja mnogih skrivenih dragulja. Jeste li znali da imamo više slapova nego Italija, Francuska, Španija i SAD zajedno? Ili da ćete kod nas pronaći najveću prašumu u Evropi i drugi najveći kanjon na svijetu? Zna li neko da naše crkve, samostani i džamije imaju stotine godina bogate historije ili da imamo najveći broj divljih konja u bilo kojoj drugoj zemlji na svijetu, nakon Mongolije i Islanda? E, to i još mnogo toga otkrit ćete ako posjetite Bosnu i Hercegovinu, ili ako samo pogledate ovaj video”, navodi Robert u sinopsisu.

Zašto Bosna i Hercegovina može biti BROJ 1 destinacija na SVIJETU?

Dacešin je ovaj video objavio u januaru ove godine, a u opisu je poručio da iako se na prvu naslov videa možda čini pomalo neozbiljan, ipak pokazuje zašto zaista misli da Bosna i Hercegovina može biti broj 1 turistička destinacija na svijetu.

“Proteklih nekoliko godina, imao sam priliku i čast da putujem po Bosni i Hercegovini i obilazim njena mjesta. Ona svima poznata, te ona skrivena o kojima se ne priča toliko i za koja malo o zna, a u ovom videu želio bih da podijelim sa vama ono šta sam vidio. Pokazaću vam koliko toga imamo da nismo ni svjesni i koliko skrivenih ljepota se nalazi tik ispred nas, a o kojima gotovo i da se ne priča. Koliko skrivenih pećina, čistih rijeka i netaknutih jezera. Koliko godina istorije i tradicije samo ima u našim gradovima”, navodi se u opisu snimka na YouTubeu.

Glasanje za najbolji turistički film svijeta je trenutno u procesu, a trajat će narednih 20 dana. Za Robertov film možete glasati na sljedećem linku.

Preuzeto sa: klix.ba

Posljednji postovi