Vlada FBiH istražuje može li se cjepivo izvaditi iz čovjeka kad stekne imunitet #odgovornost

Zbog nedostatka vakcine u BiH, ali i volje političara da ih nabave Vlada FBiH započela je istraživanje može li se cjepivo izvaditi iz čovjeka kad stekne imunitet. Cilj ovog istraživanje je da FBiH više ne kupuje vakcine nego da se recikliraju postojeće doze cjepiva. Ostaje samo pitanje kako misle izvaditi cjepivo iz organizma.

“Mi smo na pragu velikog otkrića koje može da promjeni cijelu historiju. Nadamo se da ćemo što prije početi s vađenjem cjepiva kako bi se i ostali građani BiH mogli vakcinisati. Tako bismo bili u velikoj prednosti, jer bi vadili cjepiva i iz ljudi koji su se vakcinisali u inostranstvu i tako ubrzali proces masovne vakcinacije u BiH”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH i idejni tvorac ovog projekta.
Tim koji će raditi ovo historijsko istraživanje dolazi s instituta za istraživanje “Dragan Čović” iz Žepča, a predvodi ga doktor Mirko Menzura koji je svoj doktorat radio na temu “cjepivo kao reciklažni materijal”. Iz ovoga možemo zaključiti da je Vlada FBiH ozbiljno pristupila rješavanju ovog problema.
“Sve napore smo uložili da što prije nađemo načina kako da recikliramo cjepivo. To bi promijenilo cijelo čovječanstvo, jer u slučaju sljedeće pandemije ne bi morali proizvoditi više od jedne doze vakcine. Za sada smo još na početku istraživanje, ali nadamo se uskoro i prvim rezultatima. Pozivam ovom prilikom sve zainteresovane volontere da se prijave kako bi učestvovali u istraživanju. Jedini uslov je da ste vakcinisani naravno”, rekao je Mirko Menzura, šef tima za istraživanje.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.