Vlada FBiH platila tarot majstora da vidi kada će sljedeća donacija vakcina #odgovornost

Bosni i Hercegovini u prethodnom periodu zbog pandemije bila su donirana značajna sredstva u borbi protiv iste. Međutim, u zadnjih nekoliko mjeseci donacije koje u održavale BiH su stale. Vlada FBiH na čelu s premijerom Fadilom Novalićem donijela je odluku da se potraži stručna pomoć. Na današnjoj sjednici odlučeno je da se plati jedan od vodećih tarot majstora na Balkanu. Riječ je naravno o gospodinu Marinku Sudbini koji bi po riječima premijer trebao da vidi kada će stići nova donacija vakcina za BiH.

“Došli smo u situaciju da ćemo biti primorani pare iz budžeta potrošiti na vakcini, a to svakako ne želimo. Prije je bilo lako – dođe donacija, narod se malo smiri, a sada nema ništa. Mi smo danas odlučili da angažujemo gospodina Marinka kako bi nam rekao kada da se nadamo sljedećoj donaciji vakcina”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.
Nakon ove izjave premijera priliku da se obrati novinarima imao je i sam tarot majstor Marinko Sudbina.
“Prije svega želim da se zahvalim Vladi FBiH što su me angažovali za ovako specifičan zadatak. Moram odmah da kažem neće biti lako. Ja i moj tim iskoristit ćemo razne načine kako bi što tačnije mogli odrediti kada bi mogla doći sljedeća donacija. Samo neke od metoda koje ćemo koristiti su gledanje u grah, gledanje u tarot karte i kristalnu kuglu i nova posebna metoda gledanja u novčanicu od 500 eura. Nadamo se da će nam ove metode pomoći da utvrdimo tačan datum dolaska sljedeće donacije”, objasnio je Marinko Sudbina, tarot majstor iz Zavidovića.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.