Vlada FBiH izdvojila 3,5 miliona KM sredstava za Bajram banku djeci SDA

Povodom Kurban Bajrama, Vlada FBiH izdvojila je oko 3,5 miliona KM sredstava, kako bi se djeci svim članovima SDA, te Asocijaciji mladih ove stranke uručio bajramluk.
Fadil Novalić: Vlada FBiH usvojila zakon o ublažavanju negativnih ...
“Mi s ponosom možemo reći da smo na lice vratili osmijeh nekoliko desetina hiljada klinaca i klinki širom Bosne i Hercegovine. Oni su jadni zapostavljeni, očevi im nikada nisu kući jer idu sa švalerkama na ljetovanje pod paravanom sjednica vlade. Majke su im zaboravile da su udate, ne rade ništa a ne znaju koliko imaju para. Ta djeca su jadna i usamljena u mizernih 350 kvadrata hladnih i kamerama pokrivenih zidova. Niko sem te djece ne zna šta je zapravo patnja, a mi smo prepoznali problem i odlučili da im vratimo osmijeh na lice barem jedan dan”, rekao je premijer Vlade FBiH, Fadil Novalić.
Ukupna suma će svakom djetetu omogući bajramluk u vrijednosti od 50 KM.
“Nije poenta u novčanom iznosu. Ti klinci svakako imaju sve, njih roditelji pošalju za Bajram na more ili na Švicarske Alpe, već je poenta u činu ljubavi i pažnje. To su fina i plemenita djeca, njih novac ne zanima, njima treba topla riječ i savjet, rame za plakanje i osjećaj ispunjenosti. Mogu oni sve to i bez njih, mogu plakati u mraku na zadnjem sjedištu svog novog BMW-a kojeg su dobili za rođendan ili usamljeno gledati u zvijezde s krova vikendice na Korčuli, ali to nije to. Samo ko ima velike količine novca zna kakav je to teret, de ta on apsolutno ništa lijepo ne donosi”, dodao je Novalić.
Djeci funkcionera SDA i članovima Asocijacije mladih nakon dodjele bajramluka biće upriličen koncert Armina Muzaferije i Latifa Močevića, a također će obezbijediti dovoljnu količinu baklava, jer i ova djeca zaslužuju da barem jedan dan se osjete koliko zapravo vrijede.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.