Vlada FBiH obećala novčane podsticaje za sve koji žele odseliti iz BiH #odgovornost

Vlada FBiH je sprovela istraživanje o tome koja je pomoć najpotrebnija građanima BiH. Došli su do zaključka da građani masovno napuštaju BiH, i da su im potrebni određeni novčani podsticaji kako bi im malo pomogli da se snađu u drugoj državi. Nakon pregleda rezultata istraživanje iz Vlade FBiH obećali su da će svaka porodica koje se odluči na napuštanje BiH dobiti i novčanu pomoć.
Fadil Novalić potvrdio: Vlada FBiH ne podržava uvođenje lockdowna, potpisan  ugovor za nabavku vakcina
“Nakon istraživanja došli smo do zaključka da ljudi masovno napuštaju BiH. Recimo trenutno u Sloveniji ima više Bošnjaka nego Slovenaca. To je dobro za nas jer se rasterećuje budžet i više će para nama ostati. Ali da ne bude smo mi uvijek najgori odlučili smo pomoći porodicama koje odlaze novčanom naknadom. Ne mogu precizno reći kolika će ona biti, ali s obzirom na to da je previse porodica koje napuštaju BiH mogla bi iznositi do nekih 25KM po članu porodice”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.
Nakon ove vijesti koja je naišla na odobravanje među građanima BiH oglasili su se iz organizacije za iseljavanje stanovništva iz BiH i poručili da je ovo veliki korak za cijelu državu.
“Pa vidite vi tako kad idete u nepoznato važna je svaka marka. Iako lično mislim da bi bilo bolje da vlada isplaćuje podsticaje odmah u eurima, al’ dobro šta je tu je. Zanima me hoće li vlada dati podsticaje ovim porodicama koje su već napustile BiH. Ja poznajem jednu porodicu koja broji 18 članova i kojoj bi ovaj podsticaj dobro došao, a trenutno se nalaze u Njemačkoj”, rekao je Smriko Granica, predsjednik organizacije za iseljavanje stanovništva iz BiH.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.